6 cărţi care îţi vor reda starea de bine în noul an

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Luni, 27 ianuarie 2020, 17:22

Ianuarie este luna deciziilor şi a rezoluţiilor. La fiecare început de an cu toţii avem câteva dorinţe, ca de exemplu sănătate, fericire, bani sau mai multă înţelepciune şi câteva kilograme în minus.
Dacă şi tu ţi-ai stabilit rezoluţiile pentru 2012, iată câteva lecturi care te vor putea ajuta să îţi duci la capăt propriile promisiuni şi să te simţi fericită.

Sănătate

„Tu. Ghid de funcţionare. Cunoaşte-ţi corpul pentru a rămâne tânăr şi sănătos” este mai mult decât o lectură practică pentru oricine este preocupat de propria sănătate. Mehmet C. Oz, cunoscut ca Doctor Oz, şi Michael F. Roizen au publicat probabil cel mai complex ghid despre cum să te păstrezi sănătoasă. Dar nu doar atât. Cel mai important însă, vei învăţa să îţi cunoşti organismul, dar şi cum apar bolile şi care sunt simptomele celemai comune şi cauzele lor.

Aproape că nu mai ai nevoie de doctor!

Editura Curtea Veche, preţ 33 lei

Cum să menţii dragostea în cuplu

După sănătate, dragostea re regăseşte cel mai probabil pe locul doi în lista de rezoluţii a fiecărui dinte noi. Aşa că pentru a-ţi găsi împlinirea şi pe acest plan, îţi recomandăm o lectură utilă cu un titlu adorabil pe care o vei savura.
Considerată mai reuşită decât bestseller-ul „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, „Iubirea se construieşte în doi. Ghidul cuplului” este o carte scrisă de Steve Biddulph şi Sharon Biddulph şi care a salvat deja, se spune, numeroase căsnicii.

Cei doi ne învaţă cum să ne menţinem cuplul, bucurându-ne din plin de relaţia cu partenerul şi, după caz, de copii.
Editura Humanitas, Preţ 13,30 lei

Cum să slăbeşti corect

„Şi noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?” volumul 2. Cel mai cunoscut doctor în alimentaţie din România, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a reuşit să revoluţioneze nutriţia, distrugând mituri despre diete şi produse alimentare periculoase.

După un prim volum de succes, doctorul în alimentaţie, adeptul principilui „slăbeşte mâncând”, demonstrează că într-adevăr poţi slăbi astfel. Cheia este încă un stil de viaţă sănătos, pe care îl vei deprinde lecturând cartea.

Editura Coreus, Preţ, 34,40 lei

Împacă-te cu tine însuţi

„Curajul de a fi tu însuţi. Arta de a comunica conştient” (Ediţia a III-a) de Jacques Salomé
O carte splendidă despre comunicarea de orice fel, faimosul psiholog de origine franceză scrie un adevărat îndrumar literar emoţionant despre arta de a trăi mai bine cu tine însuţi şi cu ceilalţi.

De asemenea, cartea te învaţă cum înveţi să depăşeşti înfrângerile şi suferinţa şi cum să îţi faci curaj să mergi mai departe.
Volumul este o lecţie atât de reală şi convingătoare de caresigur te vei convinge, autorul pornind de la experienţa personală.
Editura Curtea Veche, Preţ 17 lei

Învaţă să fii fericită

„Jurnalul fericirii” de Nicolae Steinhardt este, fără îndoială, una dintre lecturile obligatorii, o lecţie formidabilă de etică şi morală, viaţă, religie şi adevărata tristeţe.
Romanul este jurnalul unui condamnat trimis în închisoarea comunistă, care ajunge să cunoască adevărata fericire.

„Am intrat în închisoare orb (…) şi ies cu ochii deschiţi; am intrat răsfăţat, razgiâiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose; am intrat nemulţumit, ies cunosând fericirea; am intrat nervos, supărăcios, sensibil la fleacuri, ies nepăsător”, mărturisea prestigiosul autorul.

Bani

„De la idee la bani” de Napoleon Hill

O lectură folositoare oricui, căci această carte nu se rezumă doar la succesul financiar, ci te învaţă cum poţi realiza lucrurile şi idealurile pe care le ai în viaţă.

În cartea sa, Napoleon Hill a învăţat milioane de oameni, paşii simpli pentru realizări înalte şi independenţă financiară, fiindu-i recunoscut meritul de a fi scris una dintre cele mai practice şi vândute cărţi de gen.

Editura Curtea Veche, Preţ 18,20 lei
Foto: Shutterstock

Îți recomandăm să descoperi și colecția Libertatea de carti online

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter