Cărți recent publicate pe care să le citești în această vară

Vara este perioada vacanțelor, când fiecare dintre noi are mai mult timp pentru a se relaxa și pentru a se bucura de activitățile pe care, poate, în restul anului le ignoră. Lectura este unul dintre hobby-urile care ne îmbogățesc spiritual și ne alimentează curiozitatea.

Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, citește o carte pe săptămână și spune că lectura este esențială în drumul spre succes. Fie că îți place să citești cărți de non-ficțiune ori de psihologie, fie că preferi beletristica, indiferent dacă optezi pentru lecturile în limba română sau alegi carti in limba engleza, lectura te ajută să vezi viața într-o nouă perspectivă.

Dacă nu te-ai hotărât ce cărți să pui în bagajul de vacanță, iată câteva noutăți editoriale care s-au impus încă de la publicare:

„Klara and the Sun“

Al optulea roman al scriitorului britanic laureat al Premiului Nobel, Kazuo Ishiguro, „Klara and the Sun“, explorează lumea inteligenței artificiale prin ochii personajului principal – Klara. Construită cu scopul de a ține companie copiilor și adolescenței, Klara este un android cu o sensibilitate, o curiozitate și o imaginație neobișnuit de dezvoltate, care așteaptă în magazin, alături de alți „prieteni artificiali“, să fie aleasă de un client. Este remarcată de Josie, o fată care pare să sufere de o boală misterioasă și pe care Klara vrea să o ajute.

Romanul, plasat într-o lume distopică din viitorul apropiat, a fost publicat în martie și se numără printre recomandările de lectură ale fostului președinte american Barack Obama. Dacă preferi varianta în limba română a romanului lui Kazuo Ishiguro, „Klara și Soarele“, îl găsești la editura Polirom.

„The Comfort Book“

Cea mai recentă carte a celebrului scriitor britanic Matt Haig, „The Comfort Book“, este potrivită pentru oricine este în căutarea speranței ori a unei căi spre o viață mai împlinită sau care are nevoie de încurajare.

Cu ani în urmă, Matt Haig a început să scrie notițe pentru sinele său din viitor. Aceste însemnări sunt menite să îl ajute în perioadele negre ale vieții sale ori în zilele mai puțin fericite. Odată cu trecerea timpului, scriitorul britanic a adăugat gânduri și povești și a transformat toate aceste scrieri în „The Comfort Book“, astfel încât toată lumea să se poată baza pe aceste notițe încurajatoare. Fiecare dintre aceste meditații oferă o nouă perspectivă asupra vieții, cu toate plusurile și minusurile sale. Este o oază de speranță pentru oricine caută o cale mai înălțătoare și mai optimistă de a trece prin viață.

„The Comfort Book“, „o vestă de salvare“ sub forma unei cărți, este în curs de apariție la editura Nemira, în colecția „ORION“.

„Intimacies“

„Intimacies“ spune povestea unei femei care, căutând să găsească o nouă cale în viață, călătorește la Haga și începe să lucreze ca interpret pentru Curtea Internațională. Din această poziție, ea pătrunde în viețile și aventurile complexe ale celor care își împărtășesc poveștile cu ea.

O carte despre cruzimea puterii, despre căutarea virtuții și presupusă neutralitate a birocrației, „Intimacies“ este al patrulea roman al scriitoarei americane Katie Kitamura. O poveste care îi introduce pe cititori în mintea unei femei care se confruntă cu pierderi, o relație nesigură și o lume primejdioasă. Și „Intimacies“ se află pe lista recomandărilor de lectură din această vară, realizată de fostul președinte american Barack Obama, un avid cititor, care împărtășește cu toată lumea, de două ori pe an, cărțile pe care le citește.

Ție ce noutăți editoriale ți-au atras atenția?

Sursă foto: wavebreakmedia/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter