5 proceduri medicale scârboase care salvează vieţi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 13:09

Uneori, medicina tradiţională trebuie să apeleze la leacuri scârboase dedemult, sau pur şi simplu este forţată să devină creativă ca să salveze vieţile oamenilor. Iată 5 proceduri medicale teribil de scârboase care salvează vieţi.

Implant de fecale

Folosirea unor antibiotice foarte puternice în spitale, poate duce la o suprainfectare cu Clostridium difficile, care profită de moartea bacteriilor bune din intestin.
Infecţia cu Clostridium difficile poate fi fatală, astfel că medicii sunt nevoiţi uneori să recurgă la o metodă foarte scârboasă şi foarte eficientă (funcţionează în 85-95% din cazuri).
Tot ce trebuie să faci este să suporţi un tub în nas, care duce până în stomac fecalele altei persoane.
Astfel, bacteriile bune din tractul digestiv sănătos al donatorului ajung în intestinul bolnavului şi repopulează organismul infectat.

Pastile din urină de cal

Menopauza poate fi foarte greu de suportat pentru unele persoane. Dar este atât de supărătoare încât să fii dispusă să iei pastile din urină de iapă gestantă?
Medicamentul minune introduce în organism anumiţi hormoni care nu mai sunt produşi de propriul corp după menopauză.
Urina de cal se vinde sub formă de pastile, creme, injecţii şi altele.

Viermi de cadavre pe răni

Deşi este un tip de terapie introdus recent în medicina modernă, folosirea viermilor de muşte pentru a curăţa o rană infectată era o procedură folosită încă de acum câteva sute de ani.
Viermii, deşi foarte scârboşi, curăţă orice rană urâtă de ţesuturile infectate, ucid bacteriile şi stimulează regenerarea ţesuturilor sănătoase, grăbind vindecarea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter