3 expoziții de artă pe care trebuie să le vizitezi în București

De Unica.ro, pe
Infuzie de artă? Da, vă rog! Vezi ce expoziții de artă trebuie să admiri în perioada aceasta!
  • Together, to be este un demers plastic colectiv care sondează realități, spații și situații prezente, decupate din lumea contemporană și expuse sub forma unei cercetări vizuale asumate. Demers vizual care ia din punct de vedere stilistic diferite forme de expresie (cronică socială, critică și satiră cu valențe sociale) și care are capacitatea de a transmite direct sau indirect un mesaj social.
    Proiectul expoziției are un caracter surprinzător prin diversitatea stilistică, prin selecția propriu-zisă de lucrări care expun diferite tehnici grafice, de la instalații de obiect cu inserții de grafică, la exerciții vizuale estetizante și animație video.Expoziția cuprinde lucrări din proiectele de diplomă ale tinerilor absolvenți ai Universității de Artă din București – Departamentul Grafică: Cosmin ABĂLARU / Alexandra BADEA / Florentina BERBECARU / Elizabeth BROLLA / Alina COTISEL / Vlad GHELU / Iulia GROSU / Iulia PĂNOIU / Maria TABARCEA.

expozitii de arta1

  • Estopia, cea mai recentă galerie de artă contemporană din București, deschisă în ianuarie 2019, anunță cea de-a doua expoziție pe agenda proiectului dedicat celor mai inovatoare voci din noua generație de artiști români: AASAMBLAJ, de Marina Aristotel. Mai multe detalii pe site-ul www.estopiaartgallery.com și pe paginile Estopia Art Gallery de Facebook și Instagram. Cu studii de licență și masterat în pictură la Universitatea de Arte din București, Marina Aristotel și-a conturat un profil distinct între tinerii abstracți români, prin alegerea unui material care a devenit, în ultimii ani, marca sa vizuală: rășina. Noua sa serie de lucrări, AASAMBLAJ, prezentată la Galeria Estopia, anunță o surprinzătoare turnură în parcursul artistei: tăieturile, reasamblările și suprapunerile de straturi, alături de diversificarea materialelor de lucru, sunt semnele unui manifest pentru flexibilitate, în care artista se joacă liber cu piesele propriilor lucrări, recompunând felii de viață într-o viziune nouă, coerentă și revelatoare.

AASAMBLAJ1

  • Galeria Sector 1 încheie prima serie expozițională dedicată artiștilor clujeni alături de care a plecat la drum în iunie 2017, cu a doua expoziție de grup care prezintă cele mai recente lucrări și instalații picturale site-specific ale acestora, prezentând astfel atât dinamica artiștilor, cât și dinamica galeriei în ultimul an și jumătate.
    Expoziția, realizată de Suzana Vasilescu, istoric de artă și manager cultural poate fi vizitată până pe 12 aprilie 2019.
    Inspirată de poezia Bluebird a lui Charles Bukowski, această expoziție de grup își propune să fie o întruchipare vizuală a celor mai intime agonii ale proceselor artistice. Aflate într-o stare suspendată între figurativ si nonfigurativ, lucrările din expoziție înfățișează experiența, emoția și imaginația care împiedică sucombarea în fața vulnerabilității. Culorile, tușele și formele coexistă în spațiul galeriei, se completează și se influențează pentru a scoate în evidență și, totodată, pentru a ascunde vulnerabilul sentiment al creației și existenței.

expozitii de arta2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter