Obiecte personale ale Prințului Philip, expuse la Castelul Windsor

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 iunie 2021, 09:14
Vizitatorii Castelului Windsor au o ocazia să vadă și o expoziție dedicată prințului Philip. Aceasta include o parte din obiectele personalele ale soțului reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

De joi, 24 iunie, cei care merg să viziteze Castelul Windsor, una dintre reședințele principale ale monarhilor britanici, au ocazia să vadă și o expoziție ce comemorează viața remarcabilă și moștenirea Alteței Sale Regale Prințul Filip, Duce de Edinburgh.

Printre cele peste 120 de obiecte expuse se numără roba regală şi coroana purtate de duce la încoronarea Reginei Elisabeta din 1953. De asemenea, pot fi văzute scaunul de stat şi portretul ducelui de Edinburgh pictat în 2017, anul în care a decis să se retragă din viața publică, potrivit știrileprotv.ro.

Expoziţia va fi deschisă până pe 20 septembrie și vizitarea ei este inclusă în biletul de intrare la castel.

Ce avere a lăsat în urma lui Prințul Philip al Marii Britanii

Prințul Philip, declarație din 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea să devin un virus mortal”

Prințul Philip, acuzat în repetate rânduri că a înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, 67 de ani de la încoronare. Imagini de colecție

Prințul Philip, cel mai longeviv prinț consort din istora monarhiei britanice

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, s-a stins din viață în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Acesta se întorsese acasă la jumătatea lunii martie, după o lună petrecută în două spitale londoneze. Mai întâi a fost internat „ca măsură de precauție” la spitalul Regele Eduard VII din Londra în data de 16 februarie, după ce s-a simțit rău în urma unei infecții.

Ducele de Edinburgh a fost apoi transferat la spitalul St. Bartholomew pentru o intervenție legată de o afecțiune cardiacă mai veche, după care s-a întors în spitalul unde a fost internat inițial.

Prințul Philip s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, cu titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. A renunțat la acest titlu la scurt timp după căsătorie și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni devenind cunoscut ca Locotenentul Philip Mountbatten. Acesta a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria regalității Marii Britanii. Căsătoria lui cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a durat aproape 74 de ani.

Vezi în GALERIA FOTO mai multe imagini de la expoziția dedicată prințului Philip.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter