3 evenimente de neratat la sfârșit de iulie

De Adina Rosetti, pe
MARELE PICNIC SHORTSUP

Trei după-amiezi și trei seri de filme scurte, deștepte, surprinzătoare – în locul deja cunoscut de publicul ShortsUP – Grădina Botanică din București, între 27 si 29 iulie. Filmele de anul acesta s-au grupat natural pe o temă aproape existențială, dar abordată cu umor: Ce ne unește și ne separă în același timp? Ce ne face să acționăm diferit de oameni cu care semănăm, dar identic cu băștinași exotici din sate al căror nume nu îl putem pronunța? Ei bine, picnicul cinefil din iulie 2018 povestește cum trăim și ce trăim în funcție de granițele naturale climatice ale Globului – cum ne face clima să interacționăm cu spațiul în care trăim, de ce suntem mai solari sau mai precauți, mai solitari sau mai vocali, mai temperați sau mai exotici. Și cum ai putea să trăiești și să dezbați mai bine filmele selectate la ShortsUP altfel decât stând confortabil pe iarbă, cu prietenii, în Grădina Botanică, printre specii de plante și flori din toată lumea?

3 evenimente de neratat la sfârșit de iulie

Foto: Iulian Popa

Cel mai bine începi explorarea cu un tur ghidat în Grădina Botanică: Asociația Team Work te invită la o plimbare, la pas, printre 10.000 de specii de plante erbacee, lemnoase, exotice sau tropicale. Un tur durează 30-40 de minute – în fiecare zi între 18:00 și 20:30. Bonus, Magazinul de suveniruri din Grădină e deschis până la apus.
O descoperire în mișcare e instalația kinetică concepută special de ShortsUP pentru vizitatorii Marelui Picnic: intri în cub și interacționezi cu formele (și senzațiile) colorate. Iată momentul cel mai bun să-ți inviți prietenii la o sesiune foto: ce-ar fi vara asta fără super-amintiri?

3 evenimente de neratat la sfârșit de iulie

 

NOCTURNE DE POEZIE
Am fost la mai multe evenimente construite în jurul ideii de lectură sau performance poetic, dar niciunul nu mi s-a părut atât de reuşit precum seria de „Nocturne”, de pe acoperişul clădirii Magheru One, serie organizată, de trei ani, de cei de la A.R.C.E.N. (detalii despre program si rezervari pe pagina lor de Facebook). Ediția din acest an adună poeți importanți: Sorin Despot, Daniela Luca, Doina Ioanid, Teodora Coman, Alexandra Turcu, Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari, Nora Iuga, Octavian Soviany, Ștefan Manasia, Andrei Dósa. De sus oraşul se vede minunat, mai ales noaptea, iar decorul cu lumini şi foi cu poezii e minunat. Iar dacă nu ajungeţi pe acoperiș, atunci vă recomand ca, măcar din când în când, să răsfoiţi o carte de poezie.

3 evenimente de neratat la sfârșit de iulie

Foto: Alberto Grosescu

 

CREATIVE FEST
Cel mai mare festival de artă și cultură urbană din București se pregătește de cea de-a cincea ediție, în weekendul 27-29 iulie la Romexpo. Vor fi trei zile de concerte, artă urbană, demonstrații de graffiti și freestyle, acrobații cu skateboard și biciclete, o zonă gastronomică, dar și multe alte activități. Pe scena #CreativeFest vor urca: Fatboy Slim, Guano Apes,  (DJ Set), Protoje & The Indiggnation, ONYX, Șuie Paparude, Coma, CTC, Robin and the Backstabbers, Gojira & Planet H, Cred Ca Sunt Extraterestru, Basska, Fantome, Tony Baboon, Camioane in Multime. Intrarea este liberă.

3 evenimente de neratat la sfârșit de iulie

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter