Carnavalul de la Rio din 2021, amânat din cauza pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe
Veste proastă pentru fanii carnavalului de la Rio. Organizatorii au decis amânarea ediției din 2021 pe o perioadă nedeterminată. 

După carnavalul din São Paulo, care a fost amânat cu opt luni, pentru octombrie 2021, nici carnavalul de la Rio nu se mai desfășura la timp. Acesta ar fi trebuit să aibă loc în februarie 2021, însă organizatorii au anunțat că au luat decizia să-l amâne din cauza pandemiei de COVID-19, pe o perioadă nedeterminată.

Brazilia este a treia cea mai afectată ţară din lume de pandemie, cu peste 4,6 milioane de contaminări şi mai mult de 139.000 de decese, iar reprezentanții școlilor de samba s-au arătat sceptici cu privire la organizarea unui astfel de eveniment în condiții de siguranță. În mod normal, la carnavalul de la Rio participă anual milioane de turiști.

”Căutăm o soluție alternativă, ceva ce putem face atunci când este sigur. Dar nu suntem suficient de siguri pentru a stabili o dată”, a declarat Jorge Castanheira, președintele ligii de samba Liesa.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Deși parada carnavalului a fost amânată, nu se știe dacă s-a renunțat și la organizarea petrecerilor de stradă locale ce au loc în același timp.

Situația este îngrijorătoarea pentru brazilienii care se bazau pe acest eveniment pentru a-și câștiga veniturile necesare. Turismul reprezintă în Brazilia aproximativ 8% din PIB, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter