2012, anul Apocalipsei?

De Nicoleta Galeteanu, pe

În ce priveste convingerea creştinismului, religia percepe „Apocalipsă” ca pe o etapă de „descoperire”, „revelaţie”, „dezvăluire”. Cartea „Apocalipsa” scrisă de Sfântul Apostol Ioan este o revelaţie a lui Dumnezeu care urmăreşte să-i încurajeze pe oamenii credincioşi şi sa le întărească convingerea că Dumnezeu, Binele Absolut, va triumfa asupra Diavolului.

Constantin Preda, lector al Catedrei de Teologie Biblică de la Universitatea din Bucureşti, specializat in „Noul Testament” ne spune ca „sfârşitul descris de Apocalipsă are în vedere o lume transfigurată de Dumnezeu, cu un cer nou şi un pământ nou în care să nu mai existe nicio urmă de suferinţă iar moartea să fie biruită definitiv.

Sfârşitul lumii este prevestit de semne cumplite, precum cutremure, inundaţii, venirea Anticristului, dar toate acestea sunt doar elemente ale viziunii”, explica profesorul.

Oamenii de ştiinţă sunt sceptici…

2012, anul Apocalipsei?
Dar ce spune ştiinţa?

Există argumente în favoarea acestei teorii sau sunt doar speculaţii insidioase menite să sperie copiii şi subiecte de filme care să aducă încasări mari?

Adrian Şonka, astronom in cadrul Observatorului Astronomic Bucureşti, este de parere ca „da”, argumentand ca „nu exista niciun fundament ştiinţific care să demonstreze acest lucru.

Sunt doar niste predicţii ale unei civilizatii care a disparut de mult, iar calendarul pe care l-a lăsat aceasta arată doar că pe 21 decembrie 2012 se termină un ciclu temporal.

La acest calendar s-au ataşat şi alte argumente cum ar fi alinierea întamplătoare a planetelor în această zi, care nu este insă adevarată”, ne spune astronomul. 

Cât despre planeta Nibiru care, potrivit viziunii mayaşe, ar urma sa apară în apropierea Pământului, Şonka spune ca acest corp ceresc nu există iar oamenii de ştiinta ar fi descoperit-o până acum cu ajutorul tehnologiei de care dispun.

Aşadar, nu există nicio dovadă ştiinţifică care să sprijine ficţiunile din cărţi, documentare sau proiecţii cinematografice, dar, cu siguranţă, merită să vedem filmul „2012”, a cărei lansare este chiar astăzi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter