2012, anul Apocalipsei?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Se poate pregăti omenirea pentru un nou început? Pot salva guvernele lumea din faţa unei Apocalipse inevitabile si de necontrolat? „Nu”, dezvaluie implacabil noul film apocaliptic „2012”.
Inspirată din cultura mayaşă, pelicula transpune fidel profeţia pagană, care anticipează că ziua de 21 decembrie 2012 va face loc unei noi ordini universale.

Deşi viziunea este una catastrofală, tot maya ne linişteşte, apreciind ca această dată nu este numai sfarşitul unui ciclu temporal ce durează de 5.125 de ani, ci şi începutul altuia, în care lucruri minunate se vor întampla fiinţelor umane.

Astfel, „2012” transpune scenariul prefigurat de maya, dar aduce, cum este de aşteptat, elemente fantastice demne de imaginar si îl însărcinează pe Jackson Curtis, personaj interpretat de John Cusack, să recupereze 13 cranii de cristal, lucru care ar împiedica înfăptuirea dezastrului.

Superstiţie sau ştiinţă, premoniţie sau certitudine, teoriile fixează, aproape conspirativ, aceeasi zi ca finalitate a acestei lumi. „Niciodată în istoria omenirii, o zi calendaristică nu a fost atât de însemnată pentru atâtea culturi, religii, oameni de ştiintă si chiar guverne”, afirmă regizorul filmului, Roland Emmerich.

Zodiile prevestesc Apocalipsa?

Astrologii spun că acest fenomen coincide cu trecerea către epoca vărsătorului care, din punct de vedere astrologic, este privit ca o „translaţie spre un nivel superior de vibraţie”, ne spune astrologul Corina Buhagiar, această profeţie putând fi percepută si ca un avertisment pentru oameni. Mai mult, în acest sens, există si profeţii legate de Apocalipsa, care spun că în perioadă solstiţiului de iarnă se va face întuneric timp de trei zile.

Oreste Teodorescu, director executiv la Centrul Independent de Studii şi Cercetări Ezoterice şi realizatorul emisiunii „Codul lui Oreste” consideră că profeţiile mayaşe anticipează, într-adevăr, o trecere a celor merituoşi într-o altă dimensiune a conştiinţei si că asistăm la sfârşitul unei lumi vechi pentru a ne pregăti pentru o altă experinţă.

„Modul matematic şi calculul baktunilor – epocilor istorice ale omenirii – din calendarul mayaş sunt similare ciclurilor karmice din brahmanism. În esenţă, ambele vorbesc despre vârstele de aur, argint, bronz şi fier ale civilizaţiei actuale. Suntem, din ambele perspective, la sfârşitul unui ciclu planetar”, argumentează acesta.

O altă teorie este legată de trecerea prin dreptul planetei Pamant a miticei planete Nibiru, o planetă cu orbita foarte eliptică, perpendiculară pe planul celorlalte orbite planetare, care se spune ca are o perioadă de revoluţie de 3600 de ani. Nu toţi astrologii cred in existenţa lui Nibiru, cât despre astronomii moderni aceştia nu ştiu sau nu vor sa vorbească, ne mai spune astrologul Corina Buhagiar.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter