12 lucruri pe care nu le știai despre jobul de stewardesă: „Un coș sau o răceală te țin departe de muncă săptămâni întregi”

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 14 iulie 2022, 14:45
Pare jobul ideal, dar există o serie de aspecte legate de viața la înălțime pe care puțini dintre noi le cunoaștem. Însoțitorii de zbor au resposabilități și secrete pe care le ascund întotdeauna în spatele zâmbetului lor prietenos.

Pentru a face lumină în acest sens, 12 stewarzi au împărtășit câteva lucruri despre jobul lor, pe care oamenii nu prea le cunosc:

(1) „Principala noastră misiune este să asigurăm securitatea. Sunt circa 300 de reguli pe care trebuie să le respectăm în acest sens”.

(2) „Trainingul însoțitorului de zbor este cel mai dificil interviu”.

(3) „Suntem cu adevărat experţi în domeniul siguranţei, instruiţi să vă salvăm viaţa în caz de pericol, nu doar să vă servim suc de roşii. Iar instructajul este foarte greu de explicat,  ca şi naşterea –  nu înţelegi cât de greu este până când o vei experimenta”.

(4) „Însoțitorii de zbor sunt deștepți. Trebuie să ne obținem anual calificările pentru acest job”.

(5) „Gândeşte-te că s-ar putea întâmpla orice situaţie neprevăzută, iar la zeci de mii de metri în aer, ghici cine se ocupă de asta? Facem mai mult decât să împărţim prăjituri, dar, din păcate, doar asta văd oamenii. De exemplu, dacă e nevoie, pot să-ţi aduc pe lume copilul”.

(6) „Acest job este o lecție importantă dacă vrei să înveți psihologie”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter