Un bărbat din Sebeș s-a lansat într-o afacere la care nu s-au gândit mulți. Ideea i-a venit după propria nuntă

De Ioana Tătaru, pe
Un bărbat din Sebeș (județul Alba) s-a lansat într-o afacere, iar ideea i-a venit după propria lui nuntă. El a pus pe masă un sirop de soc, produs pe care s-au bătut toți invitații.

Ideea afacerii cu sirop de soc a lui Mircea Matei a mers foarte bine

„Ideea afacerii mele, cu sirop de soc, s-a născut după propria mea nuntă. Am vorbit cu șeful de sală: >>Uite, am un sirop bun, răcoritor, de vară<<. A strâmbat puțin din nas că nu vrea consumabile din afară, dar și-a dat seama că nu e carne, ceva perisabil și a acceptat. Am văzut că a mers trăsnet. După ce s-a terminat nunta, am vorbit cu el și mi-a zis că s-au vândut peste 300 de litri de sirop de soc cu apă, per total, ca băutură răcoritoare. Concentrație vreo 60 de litri. După 2-3 zile după ce am înapoiat sucurile de la depozitul de la care l-am luat, băiatul mi-a făcut calculul să-i plătesc ce s-a consumat.

La nunta lui Matei se consumase puțin suc acidulat și mult sirop

Și zice >>Bă, tu de câte persoane ai avut nunta?<<. S-a consumat extrem de puțin suc acidulat, circa 60 de sticle din socoteala pe care a făcut-o el. Eu am avut nuntă mare, peste 600 de persoane, iar din socoteala mea și a lui a reieșit că au fost mese care nu s-au stins de sticlele de suc acidulat și au băut doar sirop. De aici mi-a picat fisa, am zis hai să fac ceva”, a spus Mircea Matei, pentru ziarulunirea.ro

Mircea Matei produce acum siropuri din muguri de brad, cătină, mentă, zmeură și pepene galben

Bărbatul a observat că oamenii preferă produsele naturale și a ales să producă și alte siropuri de muguri de brad, cătină, mentă, zmeură și pepene galben. El comercializează și dulcețuri, zacusă, pastă de ardei, murături, sfeclă roșie, conopidă cu gogoșari sau ardei iute în oțet.

Mircea consideră că are o piață de desfacere mică, însă nici cheltuielile nu sunt mari, fiind o afacere de familie: „M-am axat pe magazine pentru că e greu să pun pe curier o sticlă și un borcan. Sunt mai multe magazine în Alba Iulia care îmi vând produsele, dar și la București, Brașov, iar de săptămâna viitoare o să am și la Constanța. Mai sunt și restaurante în Sebeș, Timișoara și Alba Iulia care au nevoie de siropurile mele”, a spus Matei.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter