Fabulos! Vor fi subiecte mai uşoare la matematică la Bac! au câştigat asta!

De Libertatea.ro, pe

Emoţii mari pentru sute de mii de absolvenţi ai claselor a VIII-a din toată ţara şi pentru părinţii lor! Azi începe Evaluarea Naţională, cu examenul scris la limba şi literatura română, iar cel la matematică se va da miercuri. Anul acesta rezultatul examenelor va avea o pondere de 75% din media de admitere la liceu, în timp ce media claselor V-VIII, de doar 25%.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, sunt aşteptaţi să se prezinte la examenele din cadrul Evaluării Naţionale 166.617 absolvenţi de gimnaziu.

Acesta este al treilea an în care elevii vor susţine examenele în clase supravegheate video. Ei trebuie să ştie că dacă vor intra în sala de examinare cu copiuţe sau cu mijloace electronice, vor primi nota 1 indiferent dacă le-au folosit sau nu.
Multe note sub 5 la simulare

Presiunea este cu atât mai mare, cu cât la simularea evaluării naţionale susţinute în primăvară, mai puţin de jumătate dintre elevi (48,8%) au obţinut medii de peste 5 – respectiv 66,95% la română şi doar 30,4% la matematică -, în condiţiile în care la examenul de anul trecut 75,89% dintre elevi au avut medii peste 5.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter