Subiecte BAC 2019 istorie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 05 iulie 2019, 10:10
Subiecte bac 2019 istorie. Prima sesiune de BAC 2019 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului. Candidații vor susține un examen scris la istorie sau matematică. Ce subiecte au primit la istorie, la BAC 2019.

Absolvenții de liceu au început săptămâna cu examenul scris la Limba și Literatura Română, iar astăzi, 3 iulie 2019, vor susține proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, respectiv Istorie în cazul elevilor de la profilul uman şi Matematică, pentru elevii de la profilul real.

Examenul a început la ora 9.00, iar elevii au primit subiectele la istorie elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare pentru BAC 2019. Ei au la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele.

Subiecte BAC 2019 istorie

Subiectele la Bac 2019, la Istorie, sunt structurate în 3 părți. Primele două subiecte conțin texte la prima vedere pe baza cărora candidații trebuie să rezolve mai multe cerințe. A treia parte o reprezintă elaborarea unui eseu, pe o temă istorică abordată de elevi în programa școlară.

La subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text despre comunism și Uniunea Sovietică.

Subiecte BAC 2019 istorie

La subiectul III, elevii au avut de redactat un eseu pe tema spațiului românesc în perioada evului mediu.

subiecte BAC 2019 istorie 2

Cum se desfășoară examenele la BAC 2019

Pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematică, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei. Pentru probele scrise la matematică, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile unde se vor desfășura examenele vor fi supravegheate cu camere video și audio, la fel și sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele. După fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC 2019 verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen. Dacă se vor sesiza nereguli, comisia va lua măsurile care se impun. Se poate ajunge chiar la eliminarea candidaților din examen, după cum a stabilit Ministerul Educației.

Examenul de Bacalaureat 2019 a început în data de 3 iunie, cu proba orală la Română și se va încheia joi, când elevii vor susține ultima probă, cea la alegere, în funcţie de specializare (Geografie, Biologie, Fizică, Logică, Economie, Chimie, Psihologie, Filosofie, Sociologie sau Informatică).

Ce nu au voie elevii să facă la BAC 2019

Absolvenții de liceu nu pot intra în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare. Elevii sunt obligați să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare, care este stabilită de comisia de bacalaureat. Elevii care refuză să depoziteze aceste obiecte nu sunt primiţi în examen.

Candidații trebuie să lase în afara sălii de examene orice manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Aceștia nu vor avea voie să vorbească între ei sau cu cineva din afară și de asemenea, le este interzis să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Dacă nu respectă aceste reguli, elevii vor fi dați afară din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise, indiferent dacă acestea au fost introduse de ei sau de alți elevi sau profesori și nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenlului de bacalaureat.

Elevii care au încercat să fraudeze examenul nu mai pot să participe la examenele următoare ale Bacalaureatului 2019 și rămân fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării.

Calendar bac 2019

3-4 Iunie 2019 – Examen oral de Limba Română – proba A;

5-6 Iunie 2019 – Examen oral de Limba Maternă – proba B;

7, 10, 11 Iunie 2019 – Evaluarea Competențelor digitale – proba D;

12-13 Iunie 2019 – Examen oral de limba străină – Proba C;

1 Iulie – Limba și Literatura Română – proba Ea – examen scris;

2 Iulie – Limba și Literatura Maternă – proba Eb – examen scris;

3 Iulie – Proba obligatorie a profilului – proba Ec – examen scris;

4 Iulie – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed – examen scris;

Toate rezultatele la bac 2019, după nume vor fi afișate pe 8 iulie!

Sursă foto: Shutterstock.com, Libertatea.ro

 Știre în curs de actualizare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter