Româncă, încoronată Miss Fitness Universe

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 11 iulie 2019, 11:33
O româncă a devenit, pentru a șasea oară, Miss Fitness Universe. Performanța Ancăi Bucur, în vârstă de 31 de ani, reprezintă un record la cel mai înalt nivel, întrucât nimeni nu a mai reușit să obțină acest titlu de șase ori.

Anca, originară din Târgu Mureș, este antrenor de fitness și trăiește de mai mulți ani în București. Tânăra, care a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a început din copilărie să practice baletul, ulterior făcând pasul spre gimnastică.

Potrivit Adevărul, la doar 7 ani, Anca a ajuns la Centrul Naţional Olimpic de Gimnastică de la Deva, dar după trei ani de gimnatiscă artistică, ea a decis să facă o schimbare și a ales să treacă la gimnastica aerobică. Ulterior a fost aleasă să facă parte din lotul național de tineret.

Anca a câştigat bronzul mondial pe echipe şi s-a clasat pe locul patru la individual, la Mondialele de Gimnastică Aerobică din Bulgaria. Apoi, din 2005, a fost promovată la lotul naţional de senioare. Dar o accidentare i-a schimbat cursul vieții.

Înainte de Campionatul European, românca și-a rupt umărul drept, iar acesta a fost momentul când a decis să renunțe la gimnastică. Dar nu a renunțat și la sport. Anca Bucur a hotărât că vrea să lucreze ca instructor de fitness și aerobic, disciplină sportivă care i-a adus faima la nivel mondial.

A participat pentru prima dată la Miami Miss Univers Weekend în anul 2010, clasându-se pe locul cinci. Un an mai târziu a revenit la Miami, unde a fost încoronată ca Miss Fitness Universe. Au urmat alte cinci astfel de titluri, ducând numărul trofeelor importante la șase.

 

View this post on Instagram

 

☀️🌊🌴 #ancabucur #missfitnessuniverse #travel #miami #miamibeach #strongisbeautiful #adidasparley #holiday #live #life #triptailor

A post shared by Anca Bucur (@ancabucur.missfitness) on

Ultimul titlu Miss Fitness Universe, cel mai emoționant succes

Anca a revenit în competiție imediat după naștere și cu toate acestea tot a reușit să obțină coroana. Pentru Anca acesta a fost cel mai emoționant succes și a reprezentat o adevărată provocare.

A fost cea mai frumoasă, grea, interesantă, emoţionantă şi inspiraţională provocare pentru mine! Dar am reuşit! Chiar am reuşit! Acest trofeu îmi confirmă că poţi să faci orice îţi doreşti, atât timp cât există implicare, disciplină, ambiţie multă, multă muncă şi pasiune. Am avut multe trăiri intense“, şi-a explicat Anca succesul, într-o postare pe pagina de Facebook.

În lateral, după cortine, îl vedeam pe Rareş, ce era în partea stângă a scenei, primul rând. Nu îmi venea să cred că sunt din nou acolo, în spate, pregătită să intru pe scenă. Nu îmi venea să cred că Rareş mă priveşte. Stătea cuminte în braţele unei prietene, iar Dragoş era pregătit cu aparatul să mă filmeze de îndată ce intru pe scenă. Îmi tremura tot corpul şi parcă îmi lăcrimau ochii. Totul era diferit față de ceilalţi ani. Sentimentul de mamă era amestecat cu cel al unui atlet profesionist pregătit să cucerească titlul suprem”, a povestit tânăra.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter