Trucuri care îţi pun în evidenţă feminitatea

De Revista Unica, pe

Graţia felinelor e legendară. Cărei femei nu i-ar plăcea să împrumute măcar câteva din caracteristicile atribuite pisicilor? Aşa că hai să învăţăm de la ele.
Pisicoasă, graţioasă, selectivă, preţioasă: iată doar câteva din epitetele feline care sunt îm-prumutate de la prietenele noastre patrupede. Înainte să te apuci să-ţi studiezi pisica sau să-ţi iei una special pentru observare, citeşte ponturile de mai jos pentru inspiraţie.

Mişcă-te graţios. În orice condiţii, oricând, cu oricine. Dacă stilul tău e perceput mai degrabă ca rapid, dezlânat, repezit, există destul de multe şanse să nu fii descrisă ca fiind chiar Miss feminitate. Aşa că fă bine şi linişteşte-te, domoleşte-ţi mişcările, fie că mergi pe stradă, la cumpărături, fie către o întâlnire romantică. Fii conştientă de fiecare mişcare pe care o faci, nu te feri să îţi unduieşti şoldurile, fiecare pas să fie conştientizat. Rezultatul? Tu te vei simţi mult mai feminină, de la exterior spre interior, unde mai pui că toţi vor vrea să fie în preajma ta, la picioa-rele tale. Aşa că o lăbuţă în faţă, uşor, unduieşte-ţi posteriorul şi pas. Ca şi cum ai călca pe perniţe.

Aterizează în picioare. Se spune despre pisici că, orice ar face, ele aterizează în picioare: e valabil şi pentru tine. Caută să ai un sprijin, asigură-te că nu faci nimic „în orb“ sau fără să îţi iei suficient timp de gândire. E valabil şi pentru carieră, şi pentru viaţa personală. Adesea ne pripim doar pentru că aşa ne-am obişnuit sau doar pentru că credem că „dă bine“ să fii disponibil şi rapid tot timpul. Ei bine, nu e mereu aşa, pentru că e de două ori mai durabil să fii eficientă, cumpătată şi să fii în stare să estimezi de la început ce poţi oferi şi ce nu. Felinele îşi folosesc coada pentru a-şi menţine echilibrul. Tu poţi folosi o „coloană vertebrală“ dreaptă – a se citi: cât mai puţine compromisuri.  

Miaună şi torci. Este, dacă vrei, opusul lui „tună şi fulgeră“. De ce să faci abuz de mijloace violente dacă poţi să foloseşti alte „arme din dotare“? Plus că a fi mieroasă îţi adaugă puncte suplimentare la capitolul imagine şi la ceea ce numim seducţie, în general. Poate fi un avantaj în ceea ce priveşte lucrurile mici, de genul să primeşti o roşie în plus la piaţă, sau chiar lucruri mai importante, şi aici îţi las imaginaţia să zburde în voie, pentru a evita orice formă de restricţionare. 

Fii selectivă. Când îţi alegi anturajul, fă precum suratele pisici care, dacă nu suportă pe cineva, au grijă să nu stea în preajmă mai mult decât e necesar. Aşa că, pentru a evita stresul inutil, nu face prea mulţi purici pe lângă nesuferiţii din jurul tău. Pisica din tine sigur simte cine îi poate oferi o companie plăcută, nesufocantă, şi cine îi provoacă mâncărimi de piele inutile. Aşa că observă cu atenţie semnele, şi nivelul tău de stres va scădea văzând cu ochii. Poţi să aplici lecţia cu selectivitatea şi în privinţa hranei. Se ştie că pisicilor le poţi lăsa strachina cu mâncare în faţă şi că nu se vor atinge de mai mult decât au ele nevoie.
Cu alte cuvinte, mănâncă ce le place, fix atât cât au nevoie. Cred că nu mai e cazul să insist de ce acest comportament ne-ar prinde numai bine şi nouă, bipezilor. Aşa că nu ar fi rău să încerci şi tu să adopţi acest obicei felin şi ca în farfuria ta să se găsească într-adevăr ce îţi place, dar într-o cantitate potrivită cu nevoile tale de moment, şi nu cu nevoile de alimentare ale unui mic trib din lumea a treia.
Dacă te pisiceşti corespunzător ponturilor de mai sus, toate bune şi frumoase; chiar dacă nu îţi cresc mustăţi, vei fi o adevărată felină. Sau feminină, după cum preferi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter