Trucuri de stil care te vor face să arăți mai tânără

De Consuela Stratulat, pe

Nu poți opri trecerea anilor, dar o poți ascunde. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva trucuri de stil care te vor ajuta să pari mai tânără.
După 40 de ani, femeile au tendința de a nu mai pune preț pe felul în care arată. Nu se mai machiază, renunță la culori în garderobă, nu își mai fac părul și ajung să arate cu câțiva ani mai bătrâne. Se gândesc că bătrânețea le fură frumusețea, însă acesta este doar un mit. Acordă-ți atenție în continuare și vei vedea cum te vei simți frumoasă și după prima tinerețe.

Nu îți neglija părul

Părul alb îți poate da bătăi de cap, dar stiliștii fac minuni în aceste zile. O coafură te poate întineri cu 10 ani, așa că investește într-o vizită la un salon de înfrumusețare.

Cumpără haine potrivite vârstei tale

Când treci de prima tinerețe, trebuie să ai grijă să nu cumperi haine care să te îmbătrânească sau să fie nepotrivite vârstei tale. Pentru asta, trebuie să știi ce tip de siluetă ai și să alegi piesele potrivite.
Evită să cumperi haine din materiale ieftine și optează pentru piese de calitate, care îți vor da un aer sofisticat. Renunță la clasicul costum negru și combină, mai bine, o pereche de pantaloni cu imprimeuri și o jachetă colorată.

Ce ar trebui să eviți

Sunt câteva haine și accesorii care nu mai sunt potrivite, odată ce treci de 40 de ani: fustele sau pantalonii foarte scurți, botinele colorate, rochiile mini, blugii rupți, sacourile care par mai mari sau mai mici, puloverele foarte largi sau fustele prea lungi.
Înlocuiește-le cu piese clasice, precum cămașa albă, o jachetă lungă, o rochie care să ți se potrivească perfect. Nu trebuie să fie neapărat celebra LBD, pentru că multe femei trecute de prima tinerețe arată bine și în rochii colorate. Poți purta și blugi, dar alege nuanțe mai închise.
După 40 de ani, cea mai potrivită lungime a fustei este deasupra genunchiului. Mai scurtă îți va da un aer vulgar, mai lungă te va face să arăți bătrână.
Nu trebuie să renunți la accesorii, însă alege bijuterii cât mai delicate. Este momentul ideal să porți pălării și să te folosești de curele, pentru a da impresia că ai un corp perfect proporționat.
După prima tinerețe, nu mai ai stablitatea de odinioară, așa că cea mai bună alegere, când vine vorba de încălțăminte, sunt pantofii cu toc mediu. Vor arăta fabulos și îți vor oferi suportul de care ai nevoie.
Foto: Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter