Elevii străluciți nu mai vor în România. Pleacă în străinătate pentru un viitor mai bun

De Oana Savin, pe
Elevii care au luat examenul de Bacalaureat cu note mari se pregătesc să plece în străinătate. Nu mai vor să rămână în România, au ales universități de prestigiu unde își pot construi un viitor mai bun.

Elevii străluciți din România au decis cu mult timp înainte de examenul de Bacalaureat că nu vor să își continue studiile în țară. Doar anul trecut peste opt mii de absolvenți de liceu au fost acceptați la cele mai bune universități din Europa, Canada, Statele Unite și Asia, potrivit Știrile Pro TV.

Și cei care au obținut medii mari anul acesta aleg drumul spre străinătate.

Matei a fost admis la Conservatorul din Viena.

Am învățat bine, bineînțeles. Am avut o profesoară foarte bună”, a afirmat tânărul.

Același lucru îl spune și Rareș care, în urmă cu câteva luni a primit scrisoarea de acceptare la Cambridge.

„Tata stătea cu mine înainte de bac câte trei ore să repetăm comentariile. Planul era să ajung la o universitate de afară, de preferat din top 50”, a explicat el.

Ana-Maria Dima a luat 10 pe linie la bacalaureat. Tânăra va merge la Oxford unde va studia fizică și filosofie, materie care în România nu există.

Pe de altă parte, Smaranda vrea să ajungă medic. Însă nu a luat niciodată în calcul una din cele șapte universități din țară. A dat mai multe examene încă din clasa a XI-a, ca să ajungă într-o ţară în care abilităţile îi decid viitorul.

Am dat bacul britanic, am dat examenul de admitere anul trecut pe 1 august… Plec să studiez medicina la Swanson University în Anglia. Acolo nimeni nu mă cunoaște și plec de la zero și pot să-mi creez o reputație pe propriile mele picioare”, a declarat adolescenta.

Virgil deja a semnat un contract cu un gigant al vânzărilor online, Amazon.

„Vara asta plec să muncesc pentru prima mea slujbă, la Amazon, în Luxemburg. Cu un salariu foarte bun pentru zonă, undeva la 5.000 de euro pe lună”, a spus tânărul.

Potrivit estimărilor unei organizaţii care intermediază admiterea la universităţi străine, peste 8000 de absolvenţi de liceu pleacă să studieze în străinătate. În 2018 erau în jur de 37.000 de studenţi români peste hotare.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter