În ce țară elevii poartă uniforme cu GPS. Niciun elev nu se încumetă să chiulească!

De Ioana Tătaru, pe
Adio cu chiulitul în școlile din China! Elevii din câteva regiuni ale țării sunt obligați să poarte uniforme școlare inteligente prevăzute cu sisteme de urmărire prin GPS.

Cea mai recentă metodă de monitorizare a populației inventată în China îi vizează pe toți elevii chiulangii. Uniformele au fost deja introduse în două școli din provincia Guizhou și în a două din regiunea autonomă Guangxi Zhuang, aceasta din urmă confrutându-se cu o rată deosebit de ridicată a absenteismului școlar.

Uniformele se activează atunci când elevii intră în școală

Reprezentanții companiei care a dezvoltat tehnologia de monitorizare spun că aceasta se activează atunci când elevii intră în școală. Uniformele high-tech sunt prevăzute și cu camere video, pe care părinții le pot accesa prin intermediul unei aplicații. Funcția de recunoaștere facială are rolul de a-i descuraja pe elevi să-și schimbe hainele între ei. Elevii au două uniforme pentru vară și două pentru iarnă. Fiecare uniformă costă aproximativ 320 de yuani (47 de dolari), preț similar cu cel al uniformelor obișnuite. Profesorii sunt imediat alertați dacă vreunul dintre cei mici se încumetă să chiulească. În cazul în care elevul părăsește incinta școlii fără permisiune, o alarmă sonoră se declanșează automat.

Părinții se declară încântați de această idee: „Este dificil să crești un adolescent, așa că am nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi”, a spus unul dintre ei pentru China Daily, potrivit Ziare.com

Potrivit reprezentanților companiei, o importanță deosebită este acordată protejării vieții private și doar părinții și profesorii au acces la informațiile colectate.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter