Ce pedeapsă a primit un tânăr pentru că i-a spart contul de Facebook iubitei

De Ioana Tătaru, pe
Un bărbat din județul Alba a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce i-a spart contul de Facebook iubitei sale, i-a copiat mesajele și le-a trimis altor persoane.

Se pare că bărbatul ar fi vrut să se răzbune pe tânără pe care o bănuia de infidelitate

Bărbatul a modificat parola de acces a contului, apoi a restricționat accesul la date informatice din conținutul contului de Facebook al tinerei, după care a transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptățite să le primească și să le vizualizeze. Mai exact, a intrat în contul de Messenger al tinerei de unde a copiat discuții private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor utilizatori ai rețelei.

Pentru faptele comise, bărbatul a fost găsit vinovat pentru trei infracțiuni: accesarea ilegală a unui sistem informatic, alterarea datelor informatice și transfer neautorizat de date informatice. El va presta 60 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia pronunțată de justiție nu este însă definitivă.

În Bistrița Năsăud o femeie a fost dată în judecată de conducerea spitalului județean pentru un mesaj postat pe Facebook

Tot un incident care are legătură cu rețeaua de socializare Facebook a avut loc, zilele trecute, în Bistrița Năsăud, când, în premieră în România, un spital a dat în judecată o pacientă, pentru un mesaj postat pe rețeaua de socializare. Femeia a fost internată în spital și, pentru că a fost nemulțumită de tratamentul primit, i-ar fi jignit pe medici pe Facebook. Anul trecut, femeia s-a prezentat la serviciul de urgențe de 4 ori cu gemenii în vârstă de 9 luni. După ce a stat internată 9 zile în data de 8 decembrie, femeia a cerut externarea pe propria răspundere, deși medicii nu au fost de acord. La 6 zile distanță, femeia s-a întors la spital cu copiii bolnavi. Aici au fost internați, timp în care personalul spitalului și colegele de salon spun că femeia și-ar fi neglijat copiii și a refuzat tratamentele medicale pentru cei mici. Nemulțumită de faptul că cei doi copii nu se vindecă, femeia a cerut transferul la un spital de specialitate din Cluj, iar odată ajunsă acolo a postat un mesaj pe Facebook, care aduce mai multe injurii medicilor de la pediatrie și acuză spitalul din Bistrița de neglijență.

Astfel, pentru că postarea a fost distribuită de aproape 2.000 de persoane, conducerea spitalului a stabilit să o dea în judecată pe aceasta întrucât, spun ei, reacțiile emoționale ale mamei nu sunt juste și întemeiate, iar imaginea spitalului a avut mult de pierdut.

Sursa: Stirileprotv.ro

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter