Când vine iarna în România. Anunțul meteorologilor

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 06 noiembrie 2019, 11:27
Deși ne aflăm în luna noiembrie, vremea este deosebit de caldă și va continua în aceeași notă până pe data de 14 noiembrie. Din această dată, Administrația Națională de Meteorologie anunță o scădere a temperaturilor. Iarna va lovi în plin, însă, în luna decembrie, când sunt așteptate primele episoade de ger.

Temperaturi peste medie în luna noiembrie

În acestaă săptămână se vor înregistra maxime de 25-26 grade în întreaga țară, dar meteorologii spun că vremea își va urma cursul firesc de la jumătatea lunii noiembrie, când temperaturile vor reveni, treptat, la normalul perioadei.

Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi ușor peste normal și chiar primele zile ale lunii decembrie să arate așa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo”, a declarat Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională ANM la Realitatea Plus.

Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta pentru partea central-sudică influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei, iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză am zis că e undeva pe medie. Așa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu.

Când vine iarna în România

Astfel, odată cu apropierea de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei.

Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem şi temperaturi negative, în luna decembrie să apară şi temperaturi sub -10 grade, apar şi primele episoade de ger, şi categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai explicat directorul Meteorologie Operațională ANM.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter