10 fotografii emoționante cu salvatorii celor 12 copii din peștera thailandeză

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 iulie 2018, 14:07
Timp de mai bine de două săptămâni, sute de salvatori din întreaga lume s-au chinuit să îi aducă la suprafață pe cei 12 copii blocați în peștera

Tham Luang, din nordul Thailandei. Scafandri, medici, personal al armatei thailandeze și o mulțime de voluntari au făcut toate eforturile posibile pentru ca micuții fotbaliști și antrenorul lor de doar 25 de ani să iasă cu bine la suprafață.

Efortul a fost unul colectiv și internațional, având în vedere la că la această incredibilă operațiune au participat salvatori asiatici, europeni, americani și australieni. 

Pentru că prioritatea o reprezentau copiii, oficialitățile thailandeze nu au dat publicității decât informațiile esențiale despre operațiune, detaliile tehnice, fără date despre identitatea salvatorilor sau condițiile în care aceștia și-au desfășurat activitatea. Abia acum, când toți copiii și antrenorul lor au fost salvați cu succes și operațiunea s-a încheiat, încep să apară primele informații și fotografii din contextul acestei „misiuni imposibile”.

Iată, așadar, câteva imagini cu salvatorii care au muncit zile și nopți la rând, pentru ca cei mici să apuce să-și revadă părinții cu bine. Nu trebuie să uităm însă faptul că un scafandru thailandez, membru al forțelor speciale, a murit în această operațiune, în lupta contra timpului, încercând să ducă oxigen în peșteră, pentru ca cei mici să aibă șanse cât mai mari de supraviețuire, pe parcursul lor spre ieșire. Ofițerul Saman Gunan și-a sacrificat viața pentru această misiune, el însuși murind din cauza lipsei de oxigen.

Condițiile în care s-a desfășurat operațiunea de salvare nu au fost ușoare. Cei care au intervenit au stat aproape zi și noapte la intrarea în peșteră și, din fotografiile care urmează, pe chipurile și pe corpurile lor se poate vedea, la un anumit nivel, amploarea acestei intervenții.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter