Reţete de Paşte: Tort şi alte produse delicioase

De Ileana Voicu Ghinea, pe Ultimul update Luni, 28 martie 2022, 13:04

Astăzi, ne abatem puţin de la obişnuitele reţete raw cu care v-am obişnuit şi ne oprim asupra unui dulce minunat şi numai bun pentru Paşte.
Vorbesc despre un tort, simplu, fără substanţe nocive adaugate, uşor şi răcoritor. Cuvintele de ordine sunt fructele şi frişca naturală. Ce este şi mai bine este faptul că ai libertatea de a alege fructele pe care ţi le doreşti.

Ingredinte:

Pentru blat ai nevoie de:

6 ouă
6 linguri de apă fiartă
6 linguri de faină
6 linguri de zahăr
4 plicuri de vanilie
1 plic de praf de copt

Siropul se face din orice compot doreşti. Poţi alege vişina dacă vrei să fie mai răcoritor sau ananasul, dacă vrei să fie parfumat. Portocala, de asemenea, sau piersicile.

Pentru frişcă:

1 kg de smântână foarte grasp, 34%
5-6 linguri de zahăr plaf (aici cantitatea variayă în funcţie de gustul fiecăruia)

Mod de preparare:

Pentru început, albuşurile se despart de gălbenuşuri şi se bat spumă cu 4 linguri de zahăr. În paralel, gălbenuşurile se freacă bine cu celelalte două linguri de zahăr, iar peste ele se adaugă 6 linguri de apă fiartă şi praful de copt. Înainte de a pune făina şi zahărul vanilat, cele două compoziţii se amestecă şi se omogenizează.
La final, compoziţia de tort se bagă în cuptor.
În paralel se bate frişca, cu mixerul, la loc răcoros. În cazul în care frişca nu se întăreşte, se poate adăuga întăritor, însă de preferat este să nu se ajungă aici.

După ce este gata blatul, răcit fiind, se taie la jumătate. Fiecare felie de însiropează din belşug. Pe prima bucată se pune frişcă şi un amestec de fructe, orice dore;ti, în funcţie de gusturile fiecăruia. Evident, dacă fructele sunt din compot, ele trebuiesc lăsate, în prealabil, la scurs.

După ce te-ai asigurat că mijlocul prăjiturii este fix aşa cum îţi doreşti, pui şi cealaltă bucată peste şi apoi îmbraci tortul în frişcă şi, din nou, foloseşti toate fructele pe care ţi le doreşti.

Poftă bună!

Pentru mai multe reţete de Paşte, click aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter