Rețeta Andreei Bănică de ciocolată de casă cu care și-a impresionat familie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 ianuarie 2022, 17:21

Andreea Bănică obișnuiește să gătească des pentru familia ei, iar recent s-a întrecut pe sine cu o rețetă de desert irezistibil. Andreea a preparat ciocolată de casă, un desert cu care și-a dat pe spate soțul și copiii.  Artista a prezentat rețeta în mediul online pentru ca toți cei pasionați de gătit să o încerce.

Voiam să va spun că am ars eu pâinea prăjită, dar la ciocolată de casă sunt AS. Dar mi-am amintit de peripețiile de anul trecut când am filmat rețeta completă! 😂 O gășiți pe canalul meu de Youtube. Trebuie să o încercați si voi, doar să va amintiți să puneți toate ingredientele, nu că alții  – a scris Andreea pe pagina sa de Instagram, înainte de a prezenta propriu-zis rețeta.

Secretul Andreei Bănică pentru ca desertul să fie și sănătos, nu doar foarte gustos, este că a folosit zahăr de cocos, în locul celui rafinat pe care-l utilizăm frecvent. Zahărul de cocos este extras din nectarul florilor de cocos, este nerafinat și are o cantitate importantă de nutrienți benefici pentru organism.

Haideți să descoperim cum prepară Andreea Bănică ciocolata de casă.

Ingrediente:

  • 250 grame zahăr de cocoș
  • 500 grame lapte praf
  • 150 ml apă
  • 100 grame unt cu 85% grăsime
  • 1 linguriță pudra scorțișoară
  • 1-2 fiole esență de rom/vanilie
  • Cacao cât cuprinde, până ajunge la culoarea dorită
  • După gust, se pot adaugă: nuci, stafide

Mod de preparare:

Apa și zahărul se pun la fiert până când formează un sirop. De densitatea siropului depinde și consistența ciocolatei. După ce siropul s-a format, se adaugă, pe rând și se omogenizează bine restul ingredientelor – pudra de cacao, scorțișoara, esența de rom/vanilie. Se ia cratița de pe foc și se adaugă și laptele praf. Se amestecă totul foarte bine, puteți folosi un mixer pentru ca omogenizarea ingredientelor să fie perfectă. Dacă doriți să puneți și nuci sau stafide, acum este momentul să o faceți. Ciocolata se toarnă într-un vas acoperit cu hârtie de copt și se lasă la răcit. Apoi se pune în frigider pentru cel puțin 30 de minute, după care se poate savura împreună cu cei dragi.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter