200 g cireşe sau vişine; 100 g biscuiţi sfărâmicioşi; 100 ml suc de cireşe sau vişinată; 50 g nuci pisate caramelizate; 200 g frişcă; 2 plicuri zahăr vanilat; 500 g cremă de iaurt; o linguriţă suc de lămâie; coaja rasă de la o lămâie; zahăr-pudră
Spală bine cireşele şi lasă-le să se usuce pe un prosop curat. Bate frişca împreună cu zahărul vanilat. Amestecă iaurtul cu coaja şi sucul de lămâie, adaugă apoi frişca şi amestecă bine. Dacă e nevoie, îndulceşte cu zahăr-pudră. Umple cupele de îngheţată cu straturi alternative de cremă de iaurt, cireşe şi biscuiţi (pe care i-ai stropit în prealabil cu suc de cireşe sau vişinată). Presară nuci caramelizate deasupra şi serveşte imediat.