Cum gătește Chef Sorin Bontea peștele pentru masa de Florii

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 22 iunie 2020, 15:37

Pe celebrul bucătar Sorin Bontea (49 de ani) îl cunoaștem din emisiunile “Masterchef”, “Chefi la cuțiete” și „Asia Express”. Dar puțină lume știe că, pe lângă arta culinară, chef Bontea mai are o mare pasiune: pescuitul. Iar pește este, se pare, ingredientul preferat al îndrăgitului bucătar.

„Sunt foarte pasionat de pescuit. După părerea mea, este unul dintre cele mai bune moduri de a te relaxa. Nu știu dacă apa și navigarea sunt chiar teme recurente. Îmi place pescuitul și merg cu drag atunci când îmi permite timpul. Și pot spune că peștele este preferatul meu”, spunea Chef Bontea, într-un interviu pentru lumeareteleor.com.

Pentru că tot se apropie Floriile și pentru că peștele nu trebuie să lipsească de pe masa românilor cu prilejul acestei sărbători, vă prezentăm o rețetă inedită cu pește, dezvăluită chiar de chef Sorin Bontea.

Iată rețeta lui chef Bontea de pește cu legume, numai bună cu ocazia Floriilor sau ori de câte ori vă este poftă de un prepartat sănătos și delicios:

Ingrediente

  • 2 bucăți file peste alb
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 tijă țelină Apio
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei mic iute
  • Patrunjel proaspăt și busuioc proaspăt
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare și piper proaspăt măcinat

Citeşte şi: Cum să găteşti un drob şi o friptură de miel ca la carte. Chef Sorin Bontea te învaţă!

Mod de preparare

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline și se călește ceapa tăiată solzișori pentru un minut. Se adaugă țelina tăiată julien, se mai lasă un minut, apoi se pune ardeiul tăiat în același mod, rosiile tăiate cuburi și usturoiul taiat feliuțe subțiri. Se lasă totul să fiarbă timp de două minute, după care se asezonează cu sare și piper, iar apoi se pune pătrunjelul tocat grosier și busuiocul rupt. Legumele trebuie să fie mai mult crude.

Într-o tavă unsă cu puțin ulei de masline, se pun fileulrile de pește asezonate cu sare și piper, iar peste ele se așează legumele cu tot cu sosul obținut. Se pune tava în cuptorul bine încins, pentru 5-6 minute, în funcție de grosimea peștelui. Când peștele este gata, se așează legumele și fileurile pe o farfurie mai mare. Se stropește totul cu putin ulei de masline și, la final, se pune o frunză de busuioc proaspăt deasupra.

Poftă bună!

Dacă îți place macroul afumat poți face o delicioasă pasta de peste!

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter