Know How: Se poate trăi din blogging?

De Monica Cismaru, pe

Am întrebat şi am aflat. Răspunsul este…Da. Dacă vrei să trăiesti din blogging, da, se poate. Trebuie să-ţi iei foarte în serios pasiunea şi s-o transformi într-un job, dar fără să–i stirbeşti farmecul iniţial. Citeşte mai multe despre blogging in articolul din revista Unica de noiembrie, recent apărută la chioşcuri.

Am vorbit cu mai multe bloggeriţe de succes şi majoritatea au acelaşi numitor comun: niciuna nu şi-a făcut blog cu gândul că acesta se va transforma, la un moment dat, într-o sursă d venit. Unele dintre ele se bucură din plin de roadele jurnalului online, care s-a transformat într-o mică afacere, altele o văd ca pe o sursă alternativă de venit, iar altele lasă beneficiile materiale la voia întâmplării şi se concentrează doar pe plusurile spirituale pe care le iau din blogosferă.

Cristina Mazilu -mazilique.ro

Know How: Se poate trăi din blogging?
„N-am crezut niciun moment că blogul se va transforma într-o sursă de venit, ba mai mult – într-un business. |n 2009 nici nu ştiam să gătesc şi nu intuiam în niciun fel traseul pe care aveam să-l urmez.
Nu cred că e imposibil ca un blog să fie creat cu gandul de a-l transforma într-o sursă de venit- sunt sigura ca există poveşti de succes care au la bază acest start, dar nu ar putea fi cazul meu. Simpla dorinţă de a face bani nu îmi oferă o motivaţie suficientă şi, din experienţele avute până acum, cele mai frumoase (şi de succes) proiecte au fost cele care au pornit din pasiune.”

Alina Gheorghe – imalinz.com/ro

Know How: Se poate trăi din blogging?
„Cred că un blog se poate crea cu gândul de a-l transforma iîntr-o sursă de venit, dar doar dacă este bazat pe nişte valori autentice, pe un content original şi pe un efort susţinut. |n cele din urmă, lucrurile trebuie să evolueze natural, cele două aspecte nu se exclud.”

Luminiţa Balaban – read-my-mind.ro

Know How: Se poate trăi din blogging?
„Pentru mine blogul afost, iniţial, locul unde efectiv adunam gânduri care mă frământau la acel moment, în 2011. Ulterior, traficul a crescut, am început să conştientizez faptul că cei care mă citesc mă iau în serios şi au încredere în opiniile mele.
Primesc constant întrebări de la femei legate fie de relaţii, fie de produsele pe care le recomand. Aşa că, în prezent, read-my-mind.ro este un second job, un business, dar şi cel mai important proiect personal, unul de suflet căruia îi dedic mare parte din timpul meu şi din mine. ”

Raluca Feher – feher.wordpress.com

„Nu e nici pasiune, nici business. Este menţinere, ca mersul la sală, bazin sau yoga. Scriu pe blog pentru antrenament.
Pentru că mă ajută să fiu în formă atunci când scriu la cărţile mele. Până acum am scos „America dezgolită de la brâu în jos”. |n câteva luni o să public şi partea a doua a cărţii. Blogul mă menţine fit pentru adevăratele competiţii.”

Noemi Revnic – placerileluinoe.ro

„Am creat blogul ca pe un jurnal de plăceri, în care scriu despre tot ce îmi place, de la oamenipe care îi cunosc si îi admir şi până la personaje preferate, cărţi, filme, branduri şi evenimente, oraşe, muzee.
A fost gândit ca o pasiune. {i cred că atunci când porneşti un blog, trebuie să îl gândeşti ca pe ceva ce faci pentru tine în primul rând, şi nu pentru business.”

Maria Coman – maria-coman.ro

„ Nu mi-am propus nimic cu acest blog, a fost de plăcere, pur şi simplu.Nu cred că a ajuns undeva. Nu l-am promovat mai deloc, nu am investit nimic, îmi convine într-un fel uşoară senzaţie de privat pe care o am acolo.
Nu ştiu dacă e o semnătură, poate ironia, poate nu, n-am o linie foarte clară pe blog, nici o nişă pe care să fi încercat să intru. Scriu şi despre copii şi despre pantofi şi despre vacanşe si despre cărţi. NU scriu politică, sau mă străduiesc să nu o fac.”
Citeşte materialul integral în Unica de noiembrie, la chioşcuri din 24 octombrie!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter