Ioana Grama își dorește să schimbe mentalitatea oamenilor

De Laura Davidescu, pe
Ioana Grama, unul dintre cei mai de succes bloggeri din România, spune că și-a făcut  blog pentru că-i plăcea să pozeze și pentru că au împins-o prietenii de la spate.În câțiva ani a ajuns în topul celor mai

urmărite personalități din social media românească.

La cinci ani după ce a început să-și dezvăluie micile secrete de lifestyle pe ioanagrama.ro, Ioana se bucură că are puterea de a inspira oameni într-un mod pozitiv și recunoaște că social media este compusă dintr-o mulțime de oameni mișto care, la rândul lor, o inspiră pe ea.

Când ai pornit blogul și de ce?

În 2013. Din lipsă de activitate și din plăcerea de a poza, însă oamenii care mă urmăreau la vremea aceea au avut cel mai important rol, pentru că ei m-au împins de la spate să deschid un blog unde să dezvălui micile mele secrete în materie de beauty, fashion și lifestyle.

Cum ai descrie blogul tău într-o propoziție?

E un blog pe care, dacă îl citești, cu siguranță ai să te regăsești măcar într-un articol.

Cum îți alegi temele despre care scrii?

În mare parte, îmi aleg ideile în funcție de cerințele urmăritorilor mei. Încerc să răspund celor mai frecvente întrebări pe care le primesc pe Instagram prin articole pe blog.

Care a fost cel mai comentat și mai distribuit articol al tău?

Articolul în care am vorbit despre îngrijirea părului, daaaar… cel mai vizionat articol de-a lungul timpului este cel în care prezint rețeta de clătite americane. Vă vine să credeți? Cele mai căutate cuvinte pe Google sunt „Ioana Grama Pancakes“ sau „Ioana Grama clătite“.

Cum e publicul care te urmărește?

Sunt fete care se identifică cu mine, cu stilul meu, naturale și cu un simț al umorului bine dezvoltat. Am un public GENIAL și îl ador.

Care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de când ai blogul?

Am învățat foarte multe lecții, însă cea mai importantă este faptul că, în viață, trebuie să fii TU, indiferent de situație. Să rămâi naturală și cu picioarele pe pământ într-o lume în care primează falsitatea.

În ce fel s-a schimbat viața ta de când ai blogul?

În foarte multe feluri. Cel mai important lucru pentru mine este faptul că am legat prie­tenii cu oameni mișto și am trăit experiențe pe care am să le păstrez în minte și în suflet toată viața. În rest, cred că m-am maturizat în toată perioada asta și am învățat să fiu mai puternică, să nu mă las afectată de răutățile oamenilor.

Ce compromis nu ai face niciodată pe blog?

Nu aș promova niciodată produse în care nu cred, doar de dragul beneficiilor materiale.

Ce-ți place la social media?

Îmi place faptul că am puterea de a inspira oameni într-un mod pozitiv (sper) și faptul că sunt o mulțime de oameni mișto care, la rândul lor, mă inspiră pe mine.

Există ceva ce nu-ți place?

„Hate“-ul. Mi-e greu să îi înțeleg pe oamenii răutăcioși.

Ce ți-ai permite să faci sau să cumperi cu banii pe care-i câștigi din blogging într-o lună?

Să călătoresc în orice colț al lumii.

Ce aplicații (și device-uri) folosești curent pentru editarea postărilor tale?

VSCO, Snapseed și Facetune.

Când ai simțit cu adevărat că ești un influencer? Ce înseamnă asta pentru tine?

Când zeci de oameni au reprodus rețetele mele de pe blog, când am reușit să transmit emoție, când am văzut lacrimi de fericire în ochii oamenilor care m-au întâlnit live. Simt că sunt un influencer de fiecare dată când îmi citesc mesajele de la urmăritorii mei. Sunt o norocoasă!

Îmi doresc tare mult să schimb mentalitatea oamenilor, să promovez frumusețea naturală și să-i învăț să fie mai buni cu cei din jur, pentru că nu știi niciodată ce e în sufletul oamenilor.

Ce visai să devii când erai copil și cum s-au schimbat planurile tale acum?

Mi-am dorit tare mult să fiu stewardesă, dar mi-a trecut destul de repede.

Ce întrebare ți-ai fi dorit să-ți pun, dar nu am făcut-o?

Cum de am atât de mult volum la păr! 🙂 Haha, glumesc. Asta e întrebarea pe care o primesc aproape în fiecare zi, de cinci ani încoace.

foto: Ștefan Buga

Citește și:

Adevăr sau provocare cu Doina Ciobanu, fashion blogger

O bloggeriță a vrut să arate miniciunile din spatele pozelor de pe Instagram

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter