Interviul de angajare: Cum răspunzi la „Spune-mi despre tine” ?

De Sandra Sarbu, pe

Atunci când mergi la un interviu de angajare, în special dacă este vorba de o funcţie superioară, cu siguranţă intervievatorul te va ruga să vorbeşti despre tine. Mulţi oameni se tem de această întrebare, pentru că nu ştiu exact ce ar trebui să răspundă. Iată câteva exemple care te vor ajuta pe viitor:
Îi poţi spune în câteva cuvinte cine eşti – trei trăsături importante despre personalitatea ta şi care se potrivesc cu locul de muncă îi atrag atenţia, îi arată că poţi fi concisă şi că ai idei creative.
Motto-ul tău – dacă ai un citat după care te ghidezi, un motto sau filosofia personală, îi poţi spune chiar asta. Astfel îi arăţi că dezvoltarea personală este importantă pentru tine şi că te poţi motiva singură atunci când ajungi în impas.
Ce spun prietenii – ce spun despre tine persoanele care te cunosc cel mai bine? Nu este vorba de părinţi, ci despre prietenii apropiaţi, cu care te simţi în largul tău. Astfel, îi arăţi angajatorului că ştii cum eşti văzută de ceilalţi.
Complimentele celorlalţi – te poţi folosi de ce spun cei din jurul tău despre tine ca de un testimonial. Îi arăţi celui care îţi ia interviul că eşti deschisă la feedback şi că te cunoşti.
Ia aminte că acestea sunt doar câteva exemple şi reprezintă doar începutul răspunsului. Pentru fiecare lucru pe care îl spui despre tine, trebuie să fii pregătită şi cu un exemplu clar, interesant şi concis, care să îi atragă atenţia celui care îţi ia interviul şi să-l facă să te ţină minte.
În plus, ce spui este mai puţin important decât modul în care o spui – trebuie să dai dovadă de încredere în sine, entuziasm şi respect de sine. Şi viteza cu care răspunzi poate avea o greutate în decizia angajatorului – încearcă să eviţi pauzele lungi şi vorbeşte cât mai coerent. Până la urmă, îţi faci „reclamă” bună ţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter