Carieră: Locuri de muncă disponibile pe timp de vară

De Locuridemunca.libertatea.ro, pe

Pentru că vara e perioada vacanțelor, a concediilor și a oamenilor relaxați, putem spune că și departamentele de resurse umane reduc frecvența angajărilor. Dar nu este o regulă deoarece există mai multe tipuri de companii care fac angajări în mod constant.
Cei care își caută un loc de muncă pe timpul verii pot fi de mai multe tipuri: sunt cei care nu lucrează și caută activ, indiferent de sezon, cei care doresc din diferite motive să-și schimbe locul de muncă și nu mai pot aștepta până în toamnă când se restabilesc bugetele și ofertele de locuri de muncă cresc vizibil, și cei care ori doresc să-și rotunjească veniturile cu un job sezonier (fie el și al doilea job) sau sunt elevi sau studenți care preferă să muncească, în schimbul banilor și a experienței în CV.

Pentru ultima categorie există și varianta efectuării practicii. Este o situație în care ambele părți implicate câștiga, pe de o parte firmele se ajută de entuziasmul tinerilor pentru a duce la bun sfârșit sarcini mai mici, iar pe de altă parte sunt studenții sau proaspeții absolvenți care capătă experiența necesară pentru a-și începe cariera.
Multe companii preferă să se protejeze și să-și formeze viitorii angajați prin această metodă, oferind suport și pregătiri pe parcurs, urmând ca la finalul acestor perioade să aibă posibilitatea să angajeze un om pregătit să înfrunte problemele ce se vor ivi.

Această metodă este la început în România, deoarece cei care angajează începători cu sau fără experiență nu beneficiază de suport în ceea ce privește flexibilitatea legilor statului (taxe și impozite) și astfel unele departamente preferă să nu angajeze, chiar dacă acest stagiu nu este cu plată.
Metodele de a căuta un job sunt aceleași ca și în restul anului. Fie că urmăriți anunțurile din ziare, bursa locurilor de muncă, vă bazați pe prieteni să va ajute sau consultați site-urile de specialitate de pe internet, important este să perseverați în a vă atinge scopul și să alegeți ce este cel mai bine pentru dumneavoastră.
Articol oferit de locuridemunca.libertatea.ro
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter