Carieră: Eşti plătită prea puţin? Află acum

De Diana Zagrean, pe

În primii ani de carieră, salariile sunt destul de mici şi nimeni nu se plânge, din lipsă de experienţă. Când trec câţiva ani şi începi să bănuieşti că meriţi un salariu mai bun, este foarte greu să afli cât câştigă alţi profesionişti din domeniul tău. Iată cum să afli dacă eşti plătită prea puţin.
Contactează un specialist în recrutare
Pune întrebari care te interesează, dar şi întrebări la care recruiterul vrea să răspundă. Întreabă despre ultimele trei poziţii pentru care au aplicat oameni pe aceeaşi poziţie ca a ta. Du CV-ul tău la analizat şi află unde mai trebuie să completezi şi unde trebuie să oferi mai puţine informaţii.
Extinde reţeaua de cunoştinţe
Deşi puţine companii au sindicate ale angajaţilor, care se ocupă de plata corectă a acestora, încă există şi la noi tot felul de asociaţii şi grupuri care te pot ajuta.
Unele dintre aceste grupuri şi asociaţii cer un onorariu, dar altele oferă servicii şi consultanţă gratuit. Contactează cât mai mutle astfel de grupuri şi participă la discuţii pe forumuri şi reţele sociale. Cine ştie, poate chiar afli de un post mai bine plătit în altă companie.
Mergi la interviuri
Dacă vrei să afli direct de la sursă cât oferă alte companii pentru o poziţie ca a ta, poţi merge la interviuri şi să negociezi efectiv sumele. Dar trebuie să ai în vedere că poate angajatorul tău actual va afla şi va interpreta greşit curiozitatea ta. Încearcă să fii discretă când te prezinţi la competitori şi asigură-te că actuali angajatori nu au prieteni sau rude în conducerea acestor companii.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter