Carieră: Cum să fii vesel la locul de muncă

De Diana Zagrean, pe

Criza economică a întristat pe toată lumea. Fie că eşti în căutare de job, că eşti nefericită la serviciul corporatist, că te temi să nu-ţi pierzi slujba sau că lucrezi într-un regim de stres continuu, ai grijă de starea ta de bine. Iată cum să fii veselă la locul de muncă.
Fii de neînlocuit
Când disponibilizările planează asupra departamentului sau companiei în care lucrezi, pasivitatea poate ucide. Profită de oportunitate şi arată cât de bună eşti la ceea ce faci. Dacă îţi creşti productivitatea şi numărul de aptitudini, nu ai cum să nu fii observată.
Carieră: Cum să fii vesel la locul de muncă
Ridică moralul
Gândirea negativă nu face decât rău şi afectează inclusiv ritmul de muncă al angajaţilor şi colegilor. Lucruri mici, cum ar fi o glumă sau un subiect simpatic, pot ridica moralul echipei şi, implicit, productivitatea. În plus, probleme vor exista mereu în viaţă. De ce să nu profităm de fiecare ocazie să le minimalizăm efectele?
Carieră: Cum să fii vesel la locul de muncă
Echipa unită
În vremurile cele mai negre, companiile tind să pună presiune tot mai mare pe angajaţi. O ieşire la un film, o bere sau pizza sau petrecerile din firmă, vineri seara, pot îmbunătăţi moralul tuturor. Dacă te afli printre cei mai fericiţi, care au scăpat de astfel de probleme, nu uita să îţi inviţi colegii la o astfel de seară. O echipă unită lucrează mai eficient şi are rezultate mai bune.
Carieră: Cum să fii vesel la locul de muncă
Stabilizează poziţia
Dacă lucrurile merg prost în compania ta, încearcă să-ţi ajuţi colegii şi chiar şefii, în ciuda panicii generalizate de disponibilizări şi faliment. Dacă şeful tău se simte ajutat să rămână în funcie, fii sigur că va pune o vorbă bună când vei avea cea mai multă nevoie.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter