Carieră: Ce microbi îţi pun viaţa în pericol la job

De Diana Zagrean, pe

Murdăria şi microbii sunt prezenţi peste tot în vieţile noastre şi locul de muncă nu face excepţie. Chiar dacă vă spălaţi cu regularitate pe mâini în timpul orelor de program, trebuie să ştiţi la ce pericole nebănuite vă expuneţi atunci când executaţi cele mai banale activităţi. Iată ce microbi îţi pun viaţa în pericol la job.
Butoanele de la lift
Deşi poate până acum nu te-ai gândit, butoanele de la lift sunt atinse, în medie, de câteva sute de ori pe zi, într-o companie de mărime medie. Dacă lucrezi într-o multinaţională, şansele sunt ca butonul de la liftul din holul clădirii să fi fost atins de câteva mii de ori într-o zi. Gândeşte-te că nu toată lumea se spală pe mâini după ce merge la baie şi că butonul de chemare a liftului este atins inclusiv de oamenii care vind e afară, după ce au atins bare din mijloacele de transport, portiera maşinilor sau banii cu care au plătit pentru covrigi.
Carieră: Ce microbi îţi pun viaţa în pericol la job
Cana de cafea
Cana ta de pe birou pare curată, dar trebuie să recunoşti că nu o speli chiar cu aceeaşi frecvenţă cu care cureţi vasele acasă. În plus, la birou, tendinţa generală este să clăteşti vasele doar cu apă, deoarece puţine companii oferă bucătării complet echipate şi utilate. Ai mare grijă dacă în ultima vreme te-a supărat stomacul sau dacă îţi apar tot felul de bubiţe în jurul gurii şi pe abdomen. Poate fi vorba de o intoxicaţie cauzată de bacteriile de pe cana ta.

Telefonul mobil
Chiar dacă nu foloseşti un telefon de birou la comun cu alţi colegi, nu înseamnă că nu intri în contact cu tot felul de bacterii şi praf de pe telefonul mobil. Doar pentru că ţi-ai cumpărat o husă specială, asta nu înseamnă că te protejezi de toţi mjicrobii din geantă sau de afară. Curăţă periodic telefonul mobil cu o cârpă cu dezinfectant sau alcool care nu dăunează circuitelor.
Carieră: Ce microbi îţi pun viaţa în pericol la job
Pixuri şi creioane
Haide să fim sincere şi să recunoaştem. Atunci când ai un deadline sau când şeful tocmai te-a certat, simţi nevoia să ronţăi ceva, pentru a scăpa de nervii în exces. Ei bine, acest gest aparent nevinovat te poate îmbolnăvi destul de grav. Pixurile şi creioanele au suprafeţe neregulate, ceea ce favorizează strângerea microbilor în pliuri sau model. Încearcă să mesteci gumă atunci când te enervezi, ca să eviţi îmbolnăvirea.
Foto: Northfoto
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter