O pictură de la 1860 înfățișează o femeie care are în mână un telefon mobil

De Oana Dinu, pe
O picture veche de 150 de ani a devenit virală pe internet după ce un bărbat a descoperit un detaliu uimitor. Femeia înfățisată în tablou ține în mână un telefon mobil.

Obiectul din mâna femeii a fost descoperit de Peter Russell, în timp ce vizita muzeul Neue Pinakothek din Munchen, acolo unde este expusă pictura ”Cea așteptată” (Die Erwartete), realizată de pictorul austriac Ferdinand George Waldmüller, în anul 1860, conform The Independent.

Tabloul înfățișează o femeie cu privirea ațintită asupra unui obiect pe care-l ține în mâini, neobservând că în calea ei se află un bărbat în genunchi, cu o floare în mână.

Pictorul pare a fi avut un spirit vizionar din moment ce imaginea, în afară de vestimentația specifică secolului al XIX, ar putea reda o situație des întâlnită în ziua de azi, când tot mai mulți oameni merg pe stradă concetrați asupra telefoanelor mobile.

Acest lucru l-a impresionat și pe Peter Russell, care a publicat imaginea pe contul său de Twitter, uimit de faptul că și în trecut existau elemente care ne distrăgeau atenţia de la lucrurile cu adevărat importante.

„Marea diferenţă este că în 1850 sau în 1860, oamenii ar fi interpretat pictura ca fiind imaginea unei fete care este absorbită de o carte de rugăciuni. Astăzi, nimeni nu poate da greş şi nu poate să nu observe că tânăra pare să fie absorbită de telefonul mobil şi de reţelele sociale”, a spus Peter Russell.

Citește și: 

Vacanță în Turcia. Toți românii sunt avertizați: “există factori de risc”

O femeie vrea să divorțeze după 40 de ani, dar judecătorii îi interzic

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter