Sezonul reducerilor: Cum să rezişti tentaţiilor şi să cheltui mai puţin

De Diana Zagrean, pe

A început sezonul reducerilor şi, deşi preţurile sunt mult mai mici acum, tentaţia de a cheltui toţi banii din portofel este foarte mare. Ai aici câteva sfaturi ca să ieşi triumfătoare, cu portofelul şi garderoba pline. Iată cum să rezişti tentaţiilor şi să cheltui mai puţin în sezonul reducerilor.
Nu pleca la cumpărături când ţi-e foame
O vorbă veche, din bătrâni, spune să nu mergi la cumpărături când ţi-e foame. Cred că ştii deja ce se întâmplă când pleci la piaţă pe burta goală şi te întorci cu zece sacoşe de produse de care nu aveai neapărat nevoie. Sfatul este valabil şi când pleci la shopping cu gândul la reduceri , rochiţe şi pantofi. Dacă tot mergi la un shopping serios, ia cu tine o prietenă şi serviţi o gustare uşoară înainte maratonul cumpărăturilor. Veţi rezista mai uşor tentaţiei de a cumpăra tot magazinul dacă aveţi stomacul plin.
Nu plăti cu cardul
O altă capcană este cea a comodelor plăţi direct cu cardul. Dacă vezi, efectiv banii cum se împuţinează în portofel, vei fi mai calculată şi vei avea grijă să nu-i arunci pe prostii. Ideea că poţi cumpăra orice, plătind cu cardul te poate împinge să îţi iei mai multe haine sau accesorii decât ai nevoie de fapt.
Evită cozile
Cum este sezonul reducerilor, cozile de la casă sunt direct proporţionale cu numărul de oferte, ceea ce poate însemna minute bune din timpul tău. Dacă stai mult al coadă, există posibilitatea să pui ochii pe alte produse şi să cumperi mai multe decât plănuiai. Încearcă să mergi la cumpărături la o oră fără trafic şi evită weekendurile. Frenezia cu care lumea cumpără haine şi accesorii la reducere în weekenduri este contagioasă. Plus că vei avea impresia că eşti în competiţie pentru măsurile potrivite şi astfel vei ajunge să cumperi tot magazinul.
Nu te zgârci la calitate
Ştim că e sezonul reducerilor şi vei simţi nevoia să cumperi multe produse ieftine. Dar nu trebuie să uiţi că tu le vei purta după ce le cumperi. Nu te zgârci la calitate, de draguld e a cumpăra cât mai multe nimicuri. Mai bine te întorci cu trei, patru produse de calitate, care au avut reduceri mai mici, decât să cumperi câte zece bucăţi din lucruri de care nu ai deloc nevoie.
Foto: Thinkstockphotos
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter