Banii tăi: 3 duşmani ai bugetului de care trebuie să scapi

De Diana Zagrean, pe

Toate ştim cum este să ai prietene pe care nu le poţi refuza, fie că este vorba de o sesiune de shopping sau de un împrumut mic, “până la salariu”. Ce ne facem, însă, când bugetul ne este tot mai afectat de aceste prietenii?Iată care sunt cei 4 duşmani ai bugetului de care trebuie să scapi.
Prietena lovită de criză care s-a obişnuit să plăteşti tu
Ai fost alături de ea când a lovit-o criza economică şi când şi-a pierdut jobul. Ai fost de acord să plăteşti tu de câteva ori când aţi ieşit în oraş, „că doar n-o să aşteptaţi finalul crizei ca să vă vedeţi”. Ai fost alături de ea şi când şi-a găsit, în sfârşit, un job nou. Şi ai plătit şi nota aia de plată, că doar ea încă nu luase primul salariu. Acum ai face bine să închizi robinetul şi chiar să-i sugerezi că te bucuri pentru ea şi pentru faptul că îşi poate plăti facturile şi frappe-urile.
Prietena care te ajută cu contabilitatea, deşi nu este specialist
Toată lumea a suferit de pe urma crizei economice şi normal că ai fost încântată să accepţi ajutorul unei prietene, în loc să apelezi la o firmă specializată în contabilitate. Dar dacă ai impresia că veniturile tale se tot subţiază în mod suspect, sau dacă te trezeşti cu scrisori de la Circa Financiară, care te somează să îţi plăteşti contribuţia, poate că e timpul să schimbi ceva. Cum ar fi să apelezi la o firmă specializată de contabilitate şi să renunţi la „prietena care e la master la ASE şi ştie ea să facă calcule”.
Colega de shopping care alege mereu calitatea, la preţuri pe măsură
„Da, este scumpă rochia, dar merită. Trebuie să o vezi ca pe o investiţie!” Sună cunsocut? Ai o prietenă care te convinge mereu că merită să dai bani mai mulţi pentru mai multă calitate? Este foarte distractivă o sesiune de shopping în care plăcerile vinovate îţi sunt respectate şi în care cineva te convinge să cumperi perechea de pantofi pe care ştii că n-ai s-o porţi prea des. Dar bugetul tău nu are parte de endorfine când îl înjumătăţeşti pe haine şi accesorii, sub îndemnul ei. Deci data viitoare când mergi la cumpărături, ia o listă sau fii mai fermă atunci când ea te somează să te răsfeţi. Portofelul tău îţi va fi recunoscător.
Foto: Thinkstockphotos
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter