(P) Cele mai fermecătoare atracții din Skiathos pentru îndrăgostiți

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 28 februarie 2020, 17:21
Skiathos se mândrește cu reputația unui loc foarte romantic, în parte datorită popularității filmului Mamma Mia!, ce a adus insula în prim-plan fanilor acestuia, precum și pentru frumusețile naturale cu care a fost binecuvântată, perfecte de explorat în doi. 

Destinație ideală pentru luna de miere

Ani la rând, extravaganta Santorini a deținut primul loc în ceea ce privește alegerea cuplurilor proaspăt căsătorite pentru luna de miere, chiar și printre celebrități. Mari fani ai tărâmurilor elene, Goldie Hawn și Kurt Russell au fost cuceriți de fermecătoarele Santorini și Messinia, până au descoperit Skiathos, pe care și-au propus să o viziteze în fiecare an. Le-a plăcut atât de mult încât și-au cumpărat propria casă pe insulă. Bineînțeles, fiica lui Goldie, Kate Hudson, vizitează la rândul ei casa de vacanță și se bucură de plajele minunate din vecinătate.

Rezervă un sejur de la AeroVacanțe și descoperă și tu insula care cucerește inimile din toată lumea! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 299 euro/persoană.

Peisajele exotice, coasta aurie a Mării Egee și natura impresionant de verde îți oferă un superb tablou de vacanță, în locul ideal în care să te bucuri de iubire. Una dintre cele mai romantice activități în Skiathos este o călătorie memorabilă cu iahtul. Din portul capitalei insulei, Skiathos Town, pleacă zilnic vapoare care fac turul insulei sau vizitează alte insule din apropiere. Vei descoperi golfuri private fantastice și te vei plimba în jurul unor sate feerice, sub mângâierea blândă a soarelui. Skopelos, o altă insulă pe care ai descoperit-o în musicalul Mamma Mia!, este una dintre preferatele excursioniștilor, datorită plajelor uimitoare de nisip și a peisajelor predominant verzi. 

Top 3 plaje de neratat

Lalaria Beach, accesibilă doar cu barcă, este o bijuterie ascunsă din partea de nord-est a insulei Skiathos, ideală pentru o escapadă în doi, departe de agitația stațiunilor mai populare. Plaja cu pietricele albe este cunoscută pentru stâncile sale falnice, sculptate de valuri și de vânturile puternice. Acestea creează un fel de poartă naturală pentru aventuroșii dornici să se scufunde în stil grandios în mare pentru a înota spre peșterile subacvatice.  

Mandraki Beach este de asemenea un loc liniștit pentru iubitorii de natură, dornici să se relaxeze și să admire vederea panoramică asupra coastei de sud-vest. Fiind destul de departe de ruta principală a autobuzului, te poți bucura aici de intimitate, chiar și în vârf de sezon. Chiar dacă nu există foarte multe facilități pentru vizitatori, micul bar de pe plajă servește băuturi reci și gustări ușoare, numai bune pentru o scurtă evadare. 

La polul opus celor două, Koukounaries, fermecătoarea perlă a insulei Skiathos, este una dintre cele mai cosmopolite plaje din Grecia. Poziționată de-a lungul coastei de sud-vest a orașului Skiathos, plaja este cunoscută local sub numele de „Chrisi Ammos”, denumire ce vine de la nisipul auriu. Aici își vor găsi locul atât pasionații sporturilor de apă, cât și cei dornici să petreacă în cluburi până în zori de zi. Frumusețea minunată a plajei este asigurată de pădurea luxuriantă de pin, care pe timpul întregii zile oferă o zonă mult căutată cu umbră naturală. 

Sursa foto: istockphoto.com

de Geanina Ichim

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter