(P) Skiathos, destinație ce îmbină atracțiile naturale cu cele istorice

De Unica.ro, pe

Skiathos este insula cu un trecut agitat și cu un prezent magnific, ancorat în turism. Micuța fâșie de pământ din Marea Egee măsoară 50 de kilometri pătrați și este parte integrantă a Arhipelagului Sporadelor de Nord, alături de Alonissos, Skyros și Skopelos. Înainte de intervenția contemporanilor, care au transformat insula într-un paradis turistic, Skiathos a trăit mai ales din atracțiile cu care a fost înzestrată de natură.

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță cu o atmosferă boemă, de o frumusețe uluitoare, și în același timp sigură în contextual actual, poți rezerva acum un sejur în Skiathos de la AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din București ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 320 euro/persoană.

De la situri istorice la peisaje încântătoare

Cu o așezare geografică strategică și cu resurse naturale spectaculoase, care încântau orice privire, insula a fost cucerită de cretani, spartani, bizantini, venețieni și otomani. Urmele trecutului sunt prezente în Skiathos, așa că unele au devenit obiective turistice.

Cele mai interesante atracții istorice pe care le poți descoperi în această vacanță sunt Castelul Medieval, accesibil cu barca, și Muzeul Papadiamantis, casa memorială a unui important scriitor grec originar din Skiathos. Explorează capitala insulei, Skiathos Town, construită în formă de amfiteatru în jurul unui golf înconjurat de pini, și admiră la fiecare pas arhitectura tradițională.

În prezent, potențialul turistic este exploatat la maximum pentru ca orice vizitator să aibă parte de vacanța la care visează. Peste 60 de plaje sunt amenajate în acest colț de rai, fiecare dintre ele punând la dispoziție condiții ce se ridică la cele mai înalte standarde. Dacă vrei să evadezi, poți merge în partea de vest, acolo unde vei da peste mici plaje sălbatice și mai puțin aglomerate.

Cele mai fermecătoare plaje

Megali Ammos este o plajă aflată în apropierea capitalei Skiathos Town, la doi kilometri distanță. Plaja este „o mochetă” de nisip fin, plăcut la atingere, pe care apa cristalină a Mării Egee încearcă zi și noapte să-l invadeze. Aici există ape puțin adânci, numai bune pentru familiile care vin în vacanță cu copiii, dar și un centru sportive pentru cei interesați de sporturi acvatice.

Plaja Vromolimnos se găsește în partea de sud, într-un golf acoperit de nisip, scăldat de ape limpezi. Este dotată cu un teren de tenis pe plajă, un centru dedicat celor care practică sporturi nautice și clasicele taverne unde îți poți potoli foamea.

Cea mai apreciată și cunoscută plajă la nivel internațional este Koukounaries, locul unde nisipul a fost „măcinat” de ape de-a lungul timpului și a devenit extrem de fin. Apa este de un turcoaz sclipitor și formează un cadru de vis, alături de pădurea de pini care se află în apropierea plajei și unde te poți retrage dacă vrei să scapi de razele soarelui. Koukounaries este vegheată de o pădure care poartă același nume, acolo unde se află Laguna Strofilia. Aici trăiesc specii rare de păsări și plante protejate datorită unicității.

O plajă cu o notă aparte este Lalaria, accesibilă vizitatorilor doar de pe mare. Poți ajunge aici în timpul unei scurte croaziere în jurul insulei. Este străjuită de stânci mari, de culoare albă, ancorate direct în mare, iar plaja este formată din pietricele mici, perfect rotunde. În prejma plajei se află peșteri spectaculoase, un mare punct de atracție pentru turiștii care ajung aici. Skotini Spilia (Peștera Întunecată) își justifică pe deplin numele, pentru că are o intrare foarte îngustă și razele soarelui pătrund cu zgârcenie. Explorând Galazia Spilia (Peștera Albastră) ai ocazia să te lași furat de albastrul strident al mării.

sursa foto – shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter