Cel mai ciudat referendum din lume va avea loc în Elveţia

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 14:42
Referendum inedit! Elveţienii vor vota în această duminică o problemă de importanţă naţională care a divizat ţara, mai exact dacă fermierii care lasă coarnele vitelor şi caprelor lor să crească, vor primi subvenţii.

Referendum in Elvetia

Referendumul a fost iniţiat de fermierul Armin Capaul, în vârstă de 66 de ani, care se descrie drept un rebel. El spune că „şi-a ascultat” vitele, care i-au inspirat campania pe care a dus-o timp de 9 ani pentru finanţarea spaţiului suplimentar de care animalele cu coarne au nevoie, măsură care va diminua tăierea coarnelor animalelor, speră el: „Trebuie să respectăm vitele aşa cum sunt ele. Lăsaţi-le coarnele. Când sunt privite, vitele îşi ţin capul sus, sunt mândre. Când le sunt tăiate coarnele, sunt triste”, a declarat acesta.

Fermierul a strâns aproximativ 100.000 de semnături

Trei sferturi dintre vitele din Elveţia, un simbol naţional şi o atracţie turistică, au coarnele tăiate sau eliminate prin inginerie genetică. Bărbatul îşi propune să obţină sprijinul celor care se opun eliminării coarnelor viţeilor prin arderea cu fierul roşu, despre care spune că este o metodă dureroasă şi nenaturală. Fermierul propune o subvenţie de 190 de franci elveţieni pe an pentru animalele cu coarne şi a strâns aproximativ 100.000 de semnături pentru un referendum naţional.

Citeşte şi: -Cum îşi amintesc veveriţele unde şi-au îngropat ghindele. Animalele sunt foarte isteţe

-7 beneficii ale animalelor de companie pentru sănătate

Sursă foto: Shutterstock.com

Vezi şi locuri de vizitat în Elveția!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter