Recomandarea specialiștilor: și animalele de companie ar trebui să respecte distanțarea socială

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 07 ianuarie 2022, 16:13
Experții de la Food and Drug Administration recomandă stăpânilor de animale să păstreze regulile de distanțare socială și pentru animăluțele lor.

FDA recomandă ca animalele de companie să nu interacționeze cu oameni sau animale de companie dincolo de gospodăria în care se află. Astfel, pisicile ar trebui ținute în casă pe cât de mult posibil în această perioadă, iar câinii scoși la plimbare ar trebui ținuți într-o lesă prin care să poată mențină o distanță de cel puțin 1,8 metri de alți oameni și animale, după cum relatează Science Alert.

De la începutul pandemiei de coronavirus, și animalele au avut de suferit. Primul caz confirmat a fost al unui tigru de la Grădina Zoo Bronx. Ulterior, alți patru tigri și trei lei din acea grădină zoo au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus.

De atunci au fost confirmate și alte cazuri, cum ar fi două pisici de casă din New York, care aveau simptome de dificultate respiratorie. Și trei câini au fost testați pozitiv, însă studiile desfășurate până acum sugerează că în general, câinii nu sunt la fel de predispuși precum felinele să se infecteze.

Recomandările FDA de distanțare socială pentru animale sunt bazate pe necesitatea de a nu le infecta, nu pe teama că acestea ar putea infecta oamenii. „Bazându-ne pe informațiile limitate disponibile până acum, riscul ca animalele de companie să răspândească virusul care cauzează COVID-19 la oameni este considerat a fi mic”, a subliniat FDA. „În acest moment, nu există dovezi că animalele ar juca un rol semnificativ în răspândirea virusului care cauzează COVID-19”.

Dacă vrei un câine, cele mai fidele și jucăușe rase sunt Husky, Labrador și Golden Retriever!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter