Simona Pătruleasa: „Viaţa mea s-a schimbat radical”

De Libertatea pentru femei, pe

Cunoscuta prezentatoare a ştirilor din weekend, de la Kanal D, e mai fericită ca niciodată. Ne-a povestit despre momentele de bucurie, despre sfaturile primite de la buna ei prietenă, Andreea Marin Bănică, după ce a devenit mămică, dar şi ce a ajutat-o să slăbească în urma naşterii.
De câteva luni, ai început o nouă etapă a vieţii. Cât de mult te-a schimbat venirea pe lume a primului copil?
Este o experienţă unică. Viaţa mea şi a soţului meu s-a schimbat radical de când a venit pe lume Ingrid. Nu mai am timp doar pentru mine şi reuşesc cu greu să stau departe de ea când am treabă.

E mai greu decât te-ai aşteptat?
Este greu, obositor, dar şi frumos. Când o văd zâmbind, prind puteri. Pentru orice femeie, venirea pe lume a unui copil este o binecuvântare, căci toate greutăţile dispar atunci când îţi strângi bebeluşul în braţe.

Cum vă împărţiţi sarcinile tu şi soţul tău?
Sabin se descurcă la fel de bine ca şi mine. Când sunt la serviciu, el rămâne cu Ingrid. Îi face băiţă, o schimbă, îi dă să mănânce. Este tăticul perfect din toate punctele de vedere.

După ce ai făcut public conflictul cu jurnalista Evelyn Badea, apele s-au mai calmat sau au fost şi mai mult tulburate?
Din fericire, eu nu mai primesc mail-uri, dar alţii sunt încă ameninţaţi de această femeie.

Ai revenit repede pe micul ecran, unde prezinţi „Ştirile Kanal D”, sâmbăta şi duminica, de la ora 19.00. În rest, eşti liberă şi te ocupi strict de creşterea fiicei tale?
Da. Sunt o norocoasă, pentru că am acest program, care îmi permite să stau foarte mult cu ea.
Practic, sunt în faţa telespectatorilor la „Ştirile Kanal D”, în fiecare weekend, iar în rest am suficient timp pentru Ingrid.

Se spune că fetiţele seamănă mai ales cu taţii. La fel e şi în cazul vostru?
Da, seamănă mai mult cu Sabin. Nu ştiu cum se va schimba în timp, dar toţi apropiaţii noştri ne spun că are mai multe trăsături de la soţul meu.

Pentru orele de pian ţi-a mai rămas timp?
În ultima perioadă, nu, n-am mai mers. Îmi petrec tot timpul alături de fiica mea, pentru că nu vreau să pierd cea mai frumoasă perioadă a ei, pentru nimic în lume. Acum ea este prioritatea numărul unu. După ce va mai creşte puţin, o să reiau şi lecţiile de pian.

Care sunt cele mai frumoase activităţi pe care le ai cu micuţa?
Ingrid este în perioada în care vrea să facă în fiecare secundă ceva. Îi place să-i cânt, ne uităm împreună la desene animate, la cărţi cu imagini colorate, ascultăm muzică, ne plimbăm prin parc. Toate clipele petrecute lângă ea sunt frumoase!

I-ai cerut sfaturi prietenei tale apropiate, Andreea Marin Bănică, în privinţa creşterii bebeluşului?
Da, Andreea mi-a dat foarte multe sfaturi bune, pentru că avea experienţă şi mai şi suntem amândouă mame de fetiţe. Mi-a spus care sunt cele mai bune biberoane, ce trebuie să folosesc şi ce nu.

O mare problemă a mămicilor sunt kilogramele căpătate în timpul sarcinii. Tu la ce metodă ai apelat ca să scapi de ele?
Nu am ţinut dietă. Am încercat să mănânc corect şi mai puţin decât mi-aş fi dorit. Am renunţat la dulciuri şi la pâine şi am consumat cu precădere carne preparată la grătar, legume şi fructe.

Eşti, în general, o adeptă a dietelor sau a sportului?
Nu pot să respect o dietă anume. Când am câteva kilograme în plus, mă străduiesc să nu fac excese. Sport am făcut foarte puţin, acasă, după ce am născut. Sper ca în viitorul apropiat să ajung şi la sală. M-a ajutat să slăbesc faptul că am făcut foarte mult masaj după naştere.

Găteşti sau preferi să prepari prăjituri? Ne poţi da câteva sfaturi?
În această perioadă, eu gătesc mai mult pentru Ingrid, deoarece meniul ei a început să se diversifice. Noi, părinţii, mâncăm foarte uşor: supe, fripturi slabe la grătar, salate şi fructe.

Ţi-ai dori să ai şi un al doilea copil, fără să conteze dacă ar fi fetiţă sau băiat?
Şi mie şi lui Sabin ne plac foarte mult copiii, iar dacă Dumnezeu ne va mai da încă unul, am fi foarte fericiţi. Ne dorim ca fetiţa noastră să aibă o surioară sau un frăţior.

► NU POT TRĂI FĂRĂ…

…Ingrid
„Acum, că o avem, nu concep viaţa fără ea..”
…să pictez
„Este o pasiune care mă relaxează şi îmi aduce mari satisfacţii.”
…familie
„Mi-este foarte limpede că n-aş putea fi fără familie. Reprezintă totul pentru mine.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter