Simon Gallup a părăsit trupa The Cure: „M-am săturat de trădare”

De Unica.ro, pe

Basistul Simon Gallup a anunțat că părăsește trupa The Cure, după 40 de ani de activitate. Instrumentistul englez a dezvăluit pe rețelele de socializare motivul pentru care a luat această decizie.

Simon Gallup, în vârstă de 61 de ani, a dezvăluit pe Facebook că se desparte de trupa The Cure, una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume.

Cu inima îndurerată puţin, nu mai sunt membru al The Cure! Mult noroc lor, tuturor…

Întrebat de fani dacă este totul în regulă, artistul a răspuns: „Sunt OK… doar că m-am săturat de trădare”.

Gallup s-a alăturat trupei The Cure în 1979, dar a părăsit formația în 1982, după ce s-a certat cu solistul Robert Smith în timpul turneelor. A revenit în 1984 și și-a continuat activitatea până anul acesta, timp în care a lucrat la 11 dintre cele 13 albume lansate de grup până în prezent. El a fost şi claviaturist pentru trupă de-a lungul anilor.

Vestea vine chiar după ce Smith a lăsat să se înțeleagă că cele două LP-uri care urmau să fie lansate ar putea fi ultimele ale formației The Cure.

Noile piese The Cure sunt foarte emoționante. E experiența a 10 ani din viață distilată în câteva ore de muzică intensă. Și nu pot să-mi imaginez că am mai putea face altceva. Eu cu siguranță nu mai pot face asta din nou, a spus Robert Smith într-un interviu din luna iunie.

Citeşte şi: Ce mănâncă Gina Pistol în perioada alăptării pentru a nu se îngrășa

Citeşte şi: Tatăl lui Mădălin Ionescu a murit: „Unul din eroii tăcuți și demni ai acestui neam!”

Citeşte şi: Mihai Bendeac, ironii la adresa lui Florin Călinescu după anunțarea noului proiect în televiziune

Citeşte şi: Cum era poreclit Irinel Columbeanu, în tinerețe, de femei

Robert Smith, liderul trupei The Cure, despre colegul lui, Simon Gallup

Într-un interviu din 2019, Robert Smith a declarat că Simon Gallup i-a fost mereu cel mai bun prieten, în ciuda neînțelegerilor dintre ei.

Pentru mine, inima trupei, atunci când suntem pe scenă, a fost întotdeauna Simon, și mi-a fost mereu cel mai bun prieten. E ciudat că, de-a lungul anilor și deceniilor, a fost adeseori trecut cu vederea. Nu acordă interviuri, nu iese în evidență, nu joacă rolul unui actor secundar mie atunci când suntem în public, și totuși este absolut vital pentru ceea ce facem.

Am avut niște perioade dificile de-a lungul anilor, dar am reușit să păstrăm o prietenie foarte puternică, care s-a consolidat, pentru că a pornit de la experiențele pe care le-am împărtășit când eram adolescenți. Când ai astfel de prieteni, mai ales pentru o perioadă atât de lungă de timp, ar trebui să se întâmple ceva cu adevărat extraordinar pentru ca acea prietenie să se rupă. Ai atât de multe lucruri în comun, atât de multe experiențe trăite, pur și simplu nu vrei să pierzi astfel de prieteni, a spus atunci Smith, potrivit infomusic.ro.

The Cure a concertat în România în iulie 2019. În deschidere au cântat trupele Editors, God is An Astronaut, Coma și Days of Confusion.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter