Secretul Marinei Almășan. Cum a reușit vedeta să evite colaborarea cu Securitatea

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 19 aprilie 2023, 14:49

Situația Angelei Gheorghiu, despre care se spune că a colaborat cu Securitatea, a creat multe polemnici în online. Multe vedete o apără, altele o condamnă.

Marina Almășan crede că marea soprană nu trebuie judecată. Prezentatoarea de la TVR 2 are convingerea că a fost la un pas să pățească la fel, dar a avut un sfătuitor bun.

Marina Almășan: „Profesorii mă iubeau, cu colegii mă înțelegeam de minune, eram veselă și populară”

“Eram în anul II de facultate și învățam de rupeam pământul în două. Ba, mai aveam și activitate obștească pe deasupra, de nu mai aveam vreme decât să-mi salut părinții, dimineața la plecare și seara târziu, după ce se terminau ședințele de redacție la revista ASE-ului, a cărui redactor-șef student eram.

Profesorii mă iubeau, cu colegii mă înțelegeam de minune, eram veselă și populară și, deși păream a fi “tocilară”, eram una “cu față umană”, povestește Marina Almășan pe site-ul ei, femeide10.ro.

Marina Almășan: „M-au întrebat dacă n-aș vrea să colaborez cu ei”

A existat, însă, o întâmplare pe care nu o poate uita nici astăzi. S-a terminat bine, dar i-ar fi putut aduce multe probleme. Într-o zi, la Decanat, Marina Almășan a fost invitată la o discuție cu niște domni la costum.

“M-au invitat intr-un birou alăturat, gol. Nu înțelegeam nimic. Am luat toți trei loc în jurul unei mese și au început să-mi pună întrebări: cum e la facultate, cum sunt colegii, dar profesorii, dacă-mi place să fiu șefă de grupă, dacă mai merg cu colegii la o bere, dar cu profesorii etc. Răspundeam cuminte, “ca la școală”, neînțelegând unde băteau.

După jumate de oră de “socializare”, mi-au mulțumit și m-au întrebat dacă n-aș vrea să colaborez cu ei, să le mai povestesc din când în când despre ce se mai întamplă prin ASE, să le spun dacă văd ceva deosebit, niște colegi care nu sunt cum ar trebui etc. Eram îmbujorată și restul cursurilor am ars de nerăbdare să ajung mai repede acasă, să-i povestesc tatălui meu întâmplarea”, mai spune Marina.

Citeşte și: Marina Almășan a mers la mormântul lui Victor Socaciu: „Am ‘povestit’ puțin, l-am certat pentru ceea ce a făcut și mai ales pentru că a plecat” / Exclusiv

“Am făcut pe proasta, am bătut apa-n piuă, nespunând nimic”

Tatăl vedetei era jurnalist și un un om drept, dar povestea trăită de fiica sa l-a pus pe gânduri.

“Am observat cum pe față îi coboară o umbră și cum începe să-și treacă nervos mâna prin păr. A tăcut câteva clipe, a făcut o tură prin cameră. “Uite ce e: cred că vor să te racoleze. Nu-i a bună. Le-ai spus ceva despre cineva?” “Nu, tata, am vorbit frumos și despre colegi și despre profesori”.

Situația e tare neplăcută, Marina, trebuie să ieși urgent din vizorul lor. Dar nu ostentativ. Dacă mai vin și te întreabă, fă pe proasta. Zi că n-ai observat nimic, că toți își văd de treabă. Și sub nicio formă să nu semnezi nicio hârtie. Spune că trebuie să-ți întrebi părinții”, a venit răspunsul tatălui său.

Timpul a așternut liniștea. Marina Almășan se gândea cu teamă la cele întâmplate, iar peste fix o lună a fost invitată din nou la Decanat. Atunci, prezentatoarea a respectat întocmai sfaturile părintelui său.

“Am făcut pe proasta, am bătut apa-n piuă, nespunând nimic. Totul era bine, colegii învățau, profesorii predau, toți își vedeau de treabă. Nu m-au pus să semnez nimic. Au plecat, ușor nervoși, dar nu m-au mai căutat niciodată. Un an întreg tata m-a tot întrebat: “Au mai venit? Slavă Domnului, poate avem noroc și ai scăpat”, povestește Marina.

Citeşte și: Andreea Berecleanu, revoltată că Angela Gheorghiu a colaborat cu Securitatea. „Am avut ocazia să observ că talentul nu are legătură cu caracterul unui om”

Angela Gheorghiu nu a știut să spună nu

Mai târziu, vedeta avea să deslușească spusele tatălui său: „Pe atunci nu-mi dădeam seama exact de ce anume am scăpat, mult mai târziu am înțeles. Foarte posibil ca, dacă nu aveam un părinte înțelept alături, să fi făcut prostia să intru în ceva, ce poate aș fi regretat tot restul vieții. La urma urmei, pe față, oamenii aceia nu-mi cereau decât să le spun lucruri care nu merg cum trebuie. Puteai cădea ușor într-o astfel de capcană.

Angela Gheorghiu se pare că a căzut. N-a știut să spună NU, n-a fost nimeni în preajmă s-o povătuiască sau poate nici n-a crezut că se așteaptă de la ea să facă rău”, adaugă Marina.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter