Robin Thicke și Pharrell Williams au fost condamnați definitiv pentru plagierea unei piese a lui Marvin Gaye. Cât trebuie să plătească artiștii

De Ioana Tătaru, pe
Robin Thicke și Pharrell Williams au fost condamnați difinitiv pentru că au plagiat o piesă a lui Marvin Gaye în single-ul lor „Blurred Lines” și trebuie să plătească despăgubiri de aproape 5 milioane de dolari moștenitorului regretatului artist american, au informat joi mass-media din SUA, citate de AFP.

Robin Thicke și Pharrell Williams au încălcat drepturile de autor

Potrivit presei internaționale, un judecător din LA a confirmat o hotărâre din luna martie a Curții de Apel din California. Hotărârea îi condamnă pe Robin Thicke și Pharrell Williams pentru încălcarea drepturilor de autor aferente cântecelor lui Marvin Gaye, care a murit în 1984, prin copierea parțială a melodiei sale din anul 1977 „Got to Give It Up”.

Single-ul „Blurred Lines” a fost cel mai bine vândut single din lume în anul 2013

În anul 2015, în prima instanță, cei doi cântăreți fuseseră condamnați la plata unor despăgubiri de 7,4 milioane de dolari în favoarea moștenitorilor lui Marvin Gaye. Hotărârea pronunțată la Los Angeles pe 6 decembrie a stabilit totalul despăgubirilor la aproape 5 milioane de dolari, sumă pe care urmează să o plătească cei doi artiști și casa de producție a lui Pharrell Williams. În plus, moștenitorii lui Marvin Gaye vor avea dreptul la jumătate din veniturile pe care le va obține în viitor single-ul „Blurred Lines”, cel mai bine vândut cântec din lume în 2013.

Această decizie pune capăt unui proces urmărit de reprezentanții industriei muzicale, care au criticat condamnarea celor doi artiști în primă instanță, susținând că între cele două melodii există diferențe flagrante, în special în ceea ce privește linia melodică și versurile.

Sursă foto: Northfoto.com, Hepta.ro

Sursă video: Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter