Hillary Clinton

De Corina Buhagiar, pe

Prima femeie care a candidat vreodată la presedenţia Statelor Unite s-a născut pe 26 octombrie 1947, în Chicago, Illinois. Tatăl ei avea o mică afacere cu textile,…
iar Hillary mai are doi fraţi mai mici. În copilărie, Hillary era preferata profesorilor săi, şi în ciuda tradiţionalismului familieie sale, a fost încurajată să înveţe şi să-şi dezvolte abilităţile. Politica a atras-o de mică, influenţată fiind de profesorul ei de istorie.

La 17 ani participa deja voluntar în campania electorală a Republicanului Barry Goldwater. A terminat colegiul la ştiinţe politice şi încă din 1969 colegii ei o vedeau pe post de prima femeie preşedintă a SUA. În orice caz, Hillary a schimbat macazul şi a părăsit republicanii deranjată de unele remarci ale acestora pe care ea le-a găsit „rasiste”.

A Devenit una dintre cele mai influente avocate din SUA după ce a terminat dreptul la Yale. În 1971 ieşea deja cu Bill Clinton, care era de asemenea student la Yale. Abia în 1975 a fost de acord să-l ia de bărbat, iar ăn 1980 a născut-o pe Chelsea, singura lor fiică. Hillary a fost Lirst Lady of Arkansas, când Bill era guvernator aici şi First Lady of United States între 93 şi 2001 când acesta a fost preşedinte.

Considerată mai activă şi o mai bună politiciană decât soţul ei, Hillary şi-a continuat cariera politică pe post de Senator de New York, pentru ca din 2009 să fie Secretar de Stat a lui Barack Obama, lunându-i locul Condoleezzei Rice, în aceasta postură putând fi considerată cea mai puternică sau influentă femeie din lume.

Ca o maestră a politicii ce este, Hillary deţine arta de a vorbi fără a spune nimic, de a răspunde la întrebare fără a răspune de fapt. De exemplu, întrebată care au fost cele mai memorabile momente pe care le-a trăit la Casa Albă ca Primă Doamnă, ea a zis: „Sunt atât de multe momente… începând cu primul moment în care intri acolo. E foarte emoţionant, dar şi puţin înfricoşător, pentru că nu ştii la ce să te aştepţi. Am avut atât de multe momente diferite aici… de la cea mai mare bucurie, la tristeţe adâncă sau momente pe care eu le consider de o importanţă istorică. Pur şi simplu n-aş putea să aleg unul anume. Fiecare zi pe care o trăieşti acolo o trăieşti cu un atât de acut simţ al istoriei (…) încât orice moment sfârşeşte prin a deveni memorabil într-un fel sau în altul.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter