Legenda jazz-ului Chick Corea a murit la 79 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 februarie 2021, 10:01

Pianistul american Chick Corea, una dintre legendele muzicii jazz, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani.

Potrivit presei internaționale, artistul a fost răpus de cancer, boală pe care o descoperise abia recent.

Cu puțin timp înainte de deces, Chick Corea a postat pe rețelele sociale un mesaj prin care a mulțumit publicului și tuturor celor care i-au fost alături de-a lungul carierei sale artistice.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor de-a lungul călătoriei mele care au făcut ca focul muzical să rămână aprins. Sper ca toți cei care știu să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o să o facă. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi. Lumea are nevoie de mai mulţi artişti”, a scris muzicianul într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Chick Corea, compozitor și maestru al claviaturii electrice și electronice, a fost, alături de Herbie Hancock și Keith Jarret, unul dintre cei mai influnți pianiști aio secolului al XX-lea.

Armando Anthony ”Chick” Corea s-a născut pe data de 12 iunie 1941 în Chlesea, Massachusetts. Corea, al cărui tată a fost trompetist de jazz, a învăţat pianul înainte de a şti să citească, iar în jurul vârstei de 11 ani s-a apucat să studieze bateria. De-a lungul carierei, muzicianul a câștigat de mai multe ori premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american. Chick  Corea a cântat și la București în anul 2008, la Bucharest Masters of Jazz Festival, în 2009 și trei ani mai târziu, alături de John McLaughlin, la Sala Palatului.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter