Hugh Jackman a dezvăluit secretul tinereții

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 06 august 2019, 10:07
Hugh Jackman, în vârstă de 50 de ani, a decis să încerce crioterapia. Celebrul actor a dezvăluit pe contul său de Instagram că acesta este secretul „tinereții fără bătrânețe și durere”.

Jackman a postat un filmuleț în care apare intrând într-o cameră în care temperatura era de minus 128 grade Celsius și dansează pe piesa „Best Day of My Life”.

„Luminile disco și muzica sunt pentru a-ți distrage atenția de la temperaturile de -128 grade. A funcționat! #crioterapy”, este mesajul care însoțește filmulețul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

The (disco) lights and music are there to distract you … or me … from the -211 conditions. It worked! #Cryotherapy

O postare distribuită de Hugh Jackman (@thehughjackman) pe

Ce este crioterapia

Crioterapia a devenit populară printre vedetele din Statele Unite în ultimii ani. Cei care practică acest tip de terapie susțin că dacă petrec câteva minute la temperaturi care ating limita înghețului se simt mult mai bine.

Crioterapia te ajută și scapi de dureri, restabilește elasticitatea vaselor de sânge și a pielii. Pe lângă asta, te ajută să piezi în greutate, pentru că frigul îți forțează organismul să consume din rezervele energetice ca să se încălzească. De asemenea, în doar câteva minute de crioterapie sunt arse între 500 și 800 de calorii.

Potrivit Daily Mail, această terapie a fost inițial dezvoltată pentru tratamentul artritei reumatoide în Japonia, în 1978.

Cum funcționează crioterapia

Rex Sharp, directorul asociat pentru medicină sportivă de la Universitatea din Missouri a explicat cum funcționează această tehnică.

Atunci când intrați într-o zonă rece, vasele de sânge de pe piele se închid și sângele revine spre interiorul organismului. În nucleu, sângele se reoxigenează, iar când ieși din criosaună la temperatura normală, sângele reîmprospătat este pompat în organism. De asta te simți brusc revigorat după crioterapie”, a precizat Sharp.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter