Harvey Weinstein a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de un milion de dolari

De Oana Savin, pe
Producătorul Harvey Weinstein a fost eliberat din închisoare după ce a plătit o cautiune de un milione de dolari, el fiind pus sub acuzare pentru viol și abuz sexual.

Acesta și-a predat pașaportul și este acum nevoit să poarte un sistem de monitorizare GPS. Producătorul a negat acuzațiile de viol. De asemenea, avocatul său a anunțat că Weinstein va pleda nevinovat.

Citește și: Harvey Weinstein s-a predat poliției. Producătorul va fi judecat pentru viol

Americanul s-a predat, vineri, poliției din New York și a fost dus încatușat la o curte de justiție din Manhattan.

Weinstein, în vârstă de 66 de ani, este învinuit de viol, comportament sexual neadecvat și abuz sexual, toate comise asupra a două femei a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Actriţa Rose McGowan, care l-a acuzat pe Weinstein de viol, a declarat, pentru BBC, că ziua în care acesta a fost arestat a fost o „zi deosebită pentru victimele sale„.

Este un moment foarte important, este o palmă dată abuzului de putere. Este doar începutul acestui proces şi dacă putem vedea acest lucru până la sfârşit, sper că vom ieşi victorioşi„, a declarat actriţa.

Citește și: Fosta soție a lui Harvey Weinstein rupe tăcerea. Primul interviu după fenomenul #Metoo

Este pentru prima dată când Weinstein s-a confruntat cu acuzații penale de la apariția scandalului care a declanșat mișcările #MeToo și #Time’s Up. În cele opt luni de atunci, zeci de femei l-au acuzat de hărțuire sexuală împotriva mogulului de film. Weinstein a sosit la secție de poliție din New York, purtând un costum negru, cămașă albă și jumper albastru şi cu trei cărţi în mână.

În ultima perioadă, producătorul a făcut tratament pentru dependența de sex.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter