Fiul Octaviei Geamănu și al lui Marian Ionescu, diagnosticat cu „boala sărutului”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 martie 2021, 14:28
Micuțul Andrei, fiul Octaviei Geamănu și al lui Marian Ionescu, a fost diagnosticat cu mononucleoză, căreia i se mai spune și „boala sărutului”. Prezentatoarea TV a povestit totul despre clipele grele prin care au trecut. 

Octavia Geamănu a dezvăluit că băiețelul ei, Andrei, în vârstă de 4 ani, a petrecut patru zile în spital după ce s-a simțit rău. Acesta a fost diagnosticat cu mononucleoză sau „boala sărutului”, „o boală contagioasă produsă de virusuri, dintre care cel mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV).” Prezentatoarea de la Antena 1 și-a dorit să povestească în detaliu prin ce clipe grele a trecut, pentru a ajuta părinții să conștientizeze cât de important este să meargă la spital cu copiii încă de la primele semne și cât de gravă este acea afecțiune.

„Nu știm de unde a luat-o. Nu am aflat că vreo persoană dintre cele cu care s-a întâlnit ar fi făcut-o, deci e mister total. A debutat cu nas înfundat. Trei zile, soft. Nimic altceva. În a patra zi febra 37,5. Normal că primul lucru a fost să îi fac testul Covid care a ieșit negativ. În ziua cu febră i se umflaseră puțin și amigdalele și îi simțeam în respirație un miros ciudat.

La două zile după începerea tratamentului, la somnul de prânz, m-am speriat îngrozitor pentru că nu respira bine. Aveam impresia că se sufocă. L-am trezit și am venit la spitalul Grigore Alexandrescu. Pentru prima dată în viață (…) S-au văzut la ecograf splina și ficatul mărite, iar medicul ORL-ist a constatat și-o otită medie, polipi mega inflamați. S-a schimbat puțin tratamentul și am început să îi dau seara antibiotic, acasă. Nu necesita internare” – a povestit Octavia Geamănu.

Citește și: Cristina Cioran este însărcinată pentru prima dată

George Segal a murit. Actorul american avea 87 de ani

Cum arată Gina Pistol la doar câteva zile de la naștere

Scrisoarea unei amante către toate femeile măritate

Octavia Geamănu: Mononucleoza infecțioasă vine la pachet și cu o hepatită

„A doua zi, la prânz a început să îmi spună că îl înțeapă în partea dreaptă în zona apendicului și că îl doare burtica. Într-o oră mi-a zis de 4 ori asta. Așa că am revenit imediat la același spital. Din nou analize de sânge, ecografie, medic ORL-ist, chirurg… Într-un final, medicul pediatru a insistat enorm să ne internăm pentru că e o boală care poate da multe complicații. Doar când medicul pediatru a pronunţat pneumonie și encefalită am simțit că îmi scade tensiunea.

Vă scriu atât de în detaliu totul pentru că mi-aș dori enorm să înțelegeți ce boală urâtă e asta și să nu va tratați acasă copilul, după ureche, fără a discuta întâi cu medicul pediatru de la primele simptome. E o boală care mărește ficatul și splina încât cea din urmă se poate rupe la mișcări bruște.

Nu există vaccin care să ofere protecție împotriva mononucleozei infecțioase care vine la pachet și cu o hepatită. Horror, chiar știu! Medicii îmi spuneau că sunt multe astfel de cazuri in ultima perioadă”, a adăugat Octavia Geamănu pentru observatornews.ro.

Octavia Geamănu și Marian Ionescu s-au căsătorit religios la începutul anului 2020, la cinci ani de la căsătoria civilă. Știrista Antenei 1 și liderul trupei Direcția 5, însoțiți de fiul lor Andrei, și-au unit religios destinele în fața familiei și prietenilor apropiați. Naşi le-au fost Dinu Sararu și Ticu Alexe, iar cavaler și domnișoară de oanoare – Cristi Enache prietenul și colegul lui Marian, și sora Octaviei.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter