Emeli Sande, pe scena Cerbul de Aur 2019

De Oana Savin, pe
Cântăreața britanică Emeli Sande va susține pentru prima dată un recital în România, pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”, ce se va desfășura între 22 și 25 august la Brașov.

Artista va concerta în Piața Sfatului din Brașov în ultima zi de concurs, 23 august, potrivit Mediafax.

Emeli Sandé se numără printre cele mai importante şi iubite staruri ale industriei muzicale. Aceasta are peste 340 de milioane de vizualizări în mediul online, 19 milioane de single-uri vândute, dintre care trei situate pe primul loc în topurile din Marea Britanie, patru Brit Awards, autoare şi coautoare a unor piese pentru mari artişti precum Alicia Keys, Katy Perry şi Rihanna.

Albumul de debut, „Our Version of Events”, lansat în 2012, a ajuns pe primul loc în clasamentele britanice, la scurt timp de la lansare, doborând în acelaşi timp şi un record deţinut timp de 50 de ani de The Beatles, pentru cele mai multe săptămâni în Top 10. De asemenea, a primit şapte discuri de platină în Marea Britanie şi Irlanda, fiind cel mai bine vândut album în 2012 şi 2013.

În 2012, Emeli a cântat în faţa a 80.000 de spectatori şi a miliarde de telespectatori la ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra.

În 2018, Casa regală i-a acordat titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii aduse muzicii.

Anul acesta, după recitalul de la Brașov, cântăreața  îşi va lansa cel de-al treilea album, „Real Life”, pe care este inclus şi single-ul „Extraordinary Being”, inclus pe coloana sonoră a filmului „X-Men: Dark Phoenix”.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului „Cerbul de Aur” va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, şi va aduce pe scena din Piaţa Sfatului mari artişti ai muzicii din România şi din străinătate, primele numele deja anunţate fiind Ronan Keating, Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter