Demi Lovato a anunțat că este o persoană non-binară

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 20 mai 2021, 13:54
Cântăreaţa Demi Lovato le-a dezvăluit fanilor săi într-un videoclip pe care l-a postat pe rețelele de socializare că se identifică drept o persoană non-binară. 

După ce a vorbit despre supradoza de droguri ce a dus-o la un pas de moarte și despre viața sa intimă, Demi Lovato (28 de ani) a continuat seria dezvăluirilor despre viața sa. Aceasta a anunțat printr-un mesaj video postat pe Twitter că a ajuns să îşi înţeleagă identitatea de gen după ce a petrecut un timp de „vindecare şi autoreflecţie” anul trecut. Cântăreața le-a mărturisit fanilor săi că se identifică drept o persoană non-binară.

„Astăzi este o zi în care sunt atât de fericită să împărtăşesc mai multe din viaţa mea cu voi”, a început artista confesiunea.

„Sunt mândră să vă anunţ că mă identific ca non-binar şi îmi voi schimba oficial pronumele în they/ them (ei/ele sau lor). Simt că asta reprezintă cel mai bine fluiditatea pe care o simt în exprimarea mea de gen”, a declarat Lovato, care a afișat un look diferit. A înlocuit părul lung și bogat cu o tunsoare foarte scurtă, cu breton. Aceasta și-a făcut și un piercing în nas, iar machiajul este unul natural.

Ce înseamnă să fii non-binar, așa cum se declară Demi Lovato

Non-binaritatea este un termen folosit pentru a descrie persoanele ce experimentează o identitate de gen care nu este exclusiv feminină sau masculină. O persoană non-binară poată să aibă oricare altă identitate de gen, nicio identitate de gen, să se identifice cu mai multe genuri sau să aibă o identitate de gen fluctuantă.

Citește și: Mesajul lui Tudor Chirilă după ce Viorica Dăncilă a fost angajată ca și consultant la BNR

Andreea Ibacka și Cabral urmează să fie din nou părinți. Anunțul sarcinii a stârnit mii de reacții

Antonia, mesaj dur la adresa lui Cătălin Măruță: „Gratuit. Penibil. Răutate în prime time!”

Actorul Charles Grodin a murit la 86 de ani

Unele identități non-binare pot fi considerate ca făcând parte din categoria transgender, deoarece multe persoane non-binare se identifică cu un gen diferit de sexul atribuit la naștere. La oameni există trei identități de gen: cisgen, transgen și non-binar.

Potrivit experților, există doi factori care au o influență predominantă asupra identității de gen: biologic sau social. Unele studii sugerează că factorii genetici și hormonali sunt definitorii, altele arată părinții și mediul social au un impact semnificativ atât asupra percepției de sine asupra sexului, cât și asupra exprimării de gen.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter